Două beneficii importante ale scrisului de mână

Două beneficii importante ale scrisului de mână

Un jurnal este un loc minunat pentru a vă descărca emoțiile. Dar însuși actul de a scrie de mână are multe beneficii puternice.

Mulți adolescenți obișnuiau să țină caiete tip cu spirală groasă în care își relatau dramele zilnice. La un moment dat, aceste jurnale au fost respinse ca fiind o fază frivolă a adolescenței. Erau un pic narcisiste și în mare parte inutile. Dar, în ultima vreme, ținerea unui jurnal revine în forță.

Într-o epocă în care cunoștințele vaste sunt disponibile la îndemână, este ușor să uităm câtă înțelepciune poate veni de la noi înșine. Și cum merită atât de mult să ne organizăm gândurile în caiete tip și să ne exprimăm fără a fi nevoie să le împărtășim și să spunem „uite ce am creat!”.

Iată câteva dintre beneficiile esențiale ale scrisului de mână.

O întoarcere la hârtie

Un set de caiete tip 1, create din hârtie groasă, legată în spirală, pe care să le poți deschide cu ușurință și să nu-ți faci griji cu privire la risipa de hârtie. Acestea sunt ceva practic, ieftin și suficient de greu pentru a putea fi așezat în poală. Puteți scrie o listă de cumpărături pe o pagină și o intrare în jurnal pe alta. Spațiul este din belșug.

Când vă veți întoarce la scrisul de mână, veți fi uimit de cât de ușor vă vin gândurile. Dar care este diferența dintre a scrie de mână și la o tastatură?

Există mai puțină presiune atunci când scrieți de mână pe caiete tip 1. Din moment ce scrisul dvs. de mână ar putea fi neglijent, există mai puțină presiune pentru ca gândurile în sine să fie perfecte.

Tiparul de pe ecranul unui laptop arată asemănător cu cel al unui ziar sau al unei cărți. Este prea finală și perfectă. Dar în carnețelul dvs. de notițe, pagina este deja atât de dezordonată încât un rând mâzgălit în plus nu va face mare diferență.

Există o mulțime de beneficii ale scrisului de mână care să vă facă să realizați că acele jurnale pentru adolescenți au un scop foarte puternic. Sunt un instrument eficient care îmbunătățește vieți și aduce confort.

Iată care sunt beneficiile puternice ale scrisului de mână:

Scrierea de mână stimulează creativitatea

Scrisul de mână vă ajută să gândiți în afara cutiei. Vă lasă mintea să respire și să se exprime în afara rutinei zilnice obișnuite. Mintea dvs. poate reda aceleași griji într-un flux nesfârșit de conștiință. Dar atunci când scrieți, este puțin probabil să scrieți aceleași gânduri la nesfârșit.

În acest fel, scrisul de mână vă împinge mintea înainte, spre noi observații și concluzii. Vă obligă să încetiniți și să pescuiți acele pietricele strălucitoare de intuiție din fluxul dvs. de conștiință.

Iar acest lucru este un fapt dovedit. Într-un studiu, s-a constatat că copiii cărora li s-a repartizat să scrie eseuri de mână au exprimat mai multe idei decât cei care scriau la tastatură.

Scrierea de mână îmbunătățește memoria

Acțiunea de a scrie ceva vă face mai probabil să vă amintiți mai ușor acel lucru.

Studenții care iau notițe de mână pe caiete tip în timpul cursurilor au o mai bună rechemare a memoriei pe termen lung. Relațiile spațiale dintre ceea ce scrieți și actul de a vă mișca mâna pe pagină vă ajută să rețineți mai bine informațiile pe termen lung.

Cercetările recente în domeniul neuroștiinței au descoperit o cale neuronală distinctă care este activată doar atunci când desenăm fizic literele cu creioane grafice. Iar această cale, care se aprofundează odată cu practica, este legată de succesul nostru general în ceea ce privește învățarea și memoria.

„Crampa scriitorului”, sau atunci când oamenii își pierd capacitatea de a scrie, dar sunt încă capabili să efectueze alte sarcini motorii, ne spune că există ceva special în ceea ce privește scrisul de mână, care îl face distinct de alte mișcări motorii, spun oamenii de știință.

Scrisul de mână necesită o secvență de lovituri pentru a forma o literă, nu doar o singură apăsare a unei taste pentru o singură literă. Iar studiile au arătat că aceste mișcări secvențiale activează regiunile cerebrale responsabile de memoria de lucru. Cercetătorii spun că o activitate fizică precum scrisul de mână folosește nervii și mușchii într-un mod complex, trimițând feedback senzorial către creierul nostru. Cu cât feedback-ul este mai complex, cu atât creierul nostru reține mai ușor amintirile. Tastatura la o tastatură nu oferă creierului nostru atât de mult feedback ca secvențele complexe din scrisul de mână.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.