Două centre pentru vârstnici și unul pentru copii, fără autorizație de securitate la incendiu

Două centre pentru vârstnici și unul pentru copii, fără autorizație de securitate la incendiu

Două centre de îngrijire pentru vârstnici și unul pentru copii funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad a efectuat, în perioada 11 – 14 martie, 25 controale în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la localități, operatori economici din categoriile turism, comerț precum și în unități de învățământ, unități de cult și unități de îngrijire copii și vârstnici.

În urma controalelor, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Arad au constatat 81 de neconformități pe linia securității la incendiu, fiind sancționate cu 61 de avertismente și 20 de amenzi, în cuantum de 182.000 lei. De asemenea, controale desfășurate au relevat faptul că trei dintre obiective funcționau fără autorizație de securitate la incendiu, fiind vorba despre două centre pentru vârstnici și unul pentru copii.

Totodată, pe timpul acestor verificări, pompierii au desfășurat 92 de activități de informare preventivă privind modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență. Astfel, au fost desfășurate acțiuni privind informarea populatiei cu referire la diferite tipuri de risc, inclusiv în locuinte si gospodarii și modul de comportare în caz de incendiu sau în alte situații de urgență

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Foto: Arhivă, carcater ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.