Două noi STRĂZI în Arad! Unde sunt localizate și cum se vor numi

Două noi STRĂZI în Arad! Unde sunt localizate și cum se vor numi

Două noi străzi din municipiu vor primi denumiri, potrivit unui proiect de hotărâre aflat la transparență decizională.

Este vorba despre o stradă situată pe un teren privat din cartierul Bujac, respectiv o stradă situată pe un teren public din Micălaca.

Amplasamentul străzii din Bujac a rezultat în urma alipirii și ulterior dezlipirii unor terenuri situate în municipiul Arad, terenuri care fac obiectul Hotărârii nr. 232 din 23.04.2019 a Consiliului Local al Municipiului Arad, prin care s-a aprobat PUZ -Zonă locuințe individuale, extravilan Municipiul Arad, conform C.F. nr. 334622 Arad și C.F. nr. 334620 Arad. Terenul, trup izolat de intravilan, pe care este amplasată strada, este proprietate privată. Propunerea inițială a proprietarilor terenului a fost Str. Albatros, dar ținând cont de faptul că în municipiul Arad a existat această denumire, este posibil să mai existe acte de identitate cu această adresă, se arată în proiect. De aceea, propunerea de denumire a rămas Strada G-ral Gheorghe Anghelescu.

Amplasamentul străzii din Micălaca a rezultat în urma alipirii și ulterior dezlipirii unor terenuri situate în municipiul Arad, și este proprietatea Municipiului Arad, conform extras C.F. nr. 352957 Arad cu număr cadastral 352957.
Solicitarea pentru atribuire de denumire de stradă provine de la Direcția Patrimoniu – Serviciul Evidență și Administrare Domeniul Public, din cadrul Primăriei Municipiului Arad cu nr. 87173/12.11. pentru parcela cu categoria de folosință drum. Aceasta se va numi strada Henry M. Berthelot.

Prin ,,Asociația Ștefan Cicio Pop’’, a prof. univ. dr. Marius Grec și a prof. univ. dr. Corneliu Pădurean, aceștia și-au exprimat regretul că în municipiul Arad nu există nici o stradă cu numele Generalului Henry M. Berthelot, personalitate care a jucat un rol decisiv în timpul primului război mondial, dar s-a implicat și în etapele următoare -fiind perceput de masele largi populare drept ,,român’’. În perioada 15-16 nov. 2019, Primăria Municipiului Arad și alte instituții de cultură au organizat Simpozionul cu titlul- Turneul generalului francez Henry Mathias Berthelot în Transilvania și Banat.

Astfel, începând cu data de miercuri, 27.11.2019, la intrarea în Primăria Municipiului Arad, sunt afişate următoarele documente privind: Proiect de hotărâre privind atribuirea de denumiri de străzi în municipiul Arad, în interiorul cartierului Bujac şi cartierului Micalaca – iniţiativa primarului

 Până la data de07.12.2019, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data de 28.11.2019, între orele 8,00 – 18,00 Luni – Joi şi 08:00-16:00 Vineri, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5.

Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.