Două programe naționale pentru tineri și familiile la început de drum

Două programe naționale pentru tineri și familiile la început de drum

Programele „Student lnvest” şi „Family Start”, incluse în pachetul „Sprijin pentru România”, inițiat de PSD, au început să prindă contur și au fost publicat în Monitorul Oficial regulamentul celor două programe de creditare cu garanția statului și dobândă subvenționată.

Acestea se derulează împreună cu Fondul Român de Contragarantare. Din acest moment, băncile se vor putea înscrie în program, iar tinerii sunt așteptați să acceseze aceste credite.

„Prin programele «Student lnvest» şi «Family Start» vor putea fi accesa credite garantate de stat în proporție de 80% și cu dobânzi subvenționate. Tinerii vor achita la final tot atât cât au împrumutat. În plus, sumele vor putea fi rambursate în maximum 10 ani. Fiecare student poate obține un credit de până la 50.000 de lei pentru plata taxelor școlare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziția de cărți.  În programul «Family Start», suma maximă care poate fi împrumutată este de 75.000 de lei și poate fi folosită pentru evenimentele importante ale unei familii, cum ar fi nunta sau botezul unui nou-născut, educația și creșterea copiilor sau chiar achitarea avansului pentru o mașină de familie, cu 7 locuri.”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.