Două spectacole arădene pe scena Festivalului Național de Teatru

Două spectacole arădene pe scena Festivalului Național de Teatru

Cel mai mare eveniment teatral național al anului a ridicat prima cortină vinerea trecută. Astăzi este însă rândul actorilor arădeni să simtă primele emoții ale ediției cu numărul 28 a Festivalului Național de Teatru (FNT).

Zoltan Lovas, Călin Stanciu, Cecilia Donat și Alex Mărgineanu vor urca pe scena FNT alături de colegii lor de la Teatrul Nottara: Isabela Neamțu, Anca Bejenaru, Cristina Juncu și Răzvan Bănică, în spectacolul „Disputa” de Pierre de Marivaux – o montare semnată regizoral de Vlad Massaci.  Producția  îi reunește în aceeași echipă pe: Doru Mareș (traducere), Iuliana Vîlsan (scenografie), Gabriela Spiridon (asistent scenografie), Florin Fieroiu (coregrafie), Vlaicu Golcea (muzică originală) și Lucian Moga (lumini).

Spectacolul are parte de două reprezentații în cadrul FNT, programate astfel: în 23 octombrie, de la ora 21 și în 24 octombrie, de la ora 20. Ambele reprezentații sunt găzduite de Sala Majestic a Teatrului Odeon.

Prezențele arădene în Festivalul Național de Teatru nu se opresc însă aici. Marina Constantinescu, critic de teatru și director artistic al Festivalului Național de Teatru a înscris în selecția oficială a evenimentului încă un spectacol aparținând Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Este vorba despre „Don Juan se întoarce de la război” de Ödön von Horváth, în regia lui Horia Suru, un spectacol cu o distribuție pe cât de numeroasă, pe atât de inspirată (Andrei Elek, Adriana Ghiniță, Oltea Blaga, Carmen Butariu, Carmen Vlaga Bogdan, Roxana Sabău, Liliana Balica, Iulia Pop, Amalia Huțan, Oana Kun, Iulia Dinu, Cecilia Donat-Lucanu, Alina Vasiljevic, Mariana Tofan, Angela Petrean Varjasi, Bianca Andras, Ileana Aciocârlănoaei, Raluca Hanc)

„«Don Juan se întoarce de la război» este un spectacol inedit și din perspectiva structurii distribuției: Horia Suru a dublat, practic, numărul personajelor feminine din textul lui Von Horvath, pentru a reliefa mai bine fațetele multiple ale personalității feminine, ilustrate în textul lui Horvath prin nouă femei jucând roluri multiple), astfel că spectacolul include nu mai puțin de șaptesprezece femei. Cândva, această lume tip gineceu (loc rezervat doar femeilor) ar fi fost Paradisul pentru Don Juan în prima sa viață. Acum, acest univers feminin este pentru el mai degrabă un Purgatoriu – care, însă, nu e lipsit de umor și momente luminoase”, precizează Cristina Enescu pe www.fnt.ro.

Spectacolul are parte de două reprezentații programate în 26 octombrie, de la ora 18 și de la 21, în sala Pictură a Teatrului „I.L.Caragiale” București.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.