Două spitale noi vor fi inaugurate anul acesta la Arad

Două spitale noi vor fi inaugurate anul acesta la Arad

Consiliul Județean Arad anunță că anul acesta vor fi finalizate lucrările la Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș și la Spitalul de Oncologie.

„Punem un accent deosebit pe dezvoltarea sistemului de sănătate din județul nostru și încercăm să atragem fonduri din toate sursele posibile: europene, transfrontaliere, naționale, dar și prin contribuția noastră, din bugetul propriu. Ne dorim un sistem de sănătate cât mai aproape de cerințele actuale, cu un act medical competent și devotat și cu aparatură modernă, care să  contribuie semnificativ la starea de sănătate a arădenilor, la calitatea vieții”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lucrările de la Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș, situat în  comuna Birchiș, și la Spitalul de Oncologie, situat în municipiul Arad au ca termen de finalizare anul 2022 Spitalul de Oncologie va avea 50 de paturi pe o suprafață construită desfășurată de aproximativ 3.500 metri pătrați. Valoarea totală a investiției este de aprox. 13 milioane lei.

În ceea ce privește Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaș, unitatea spitalicească va avea o suprafață de 5385 mp, compartimentată în demisol parțial, parter și etaj și este prevăzută cu 75 de locuri pentru pacienții cu probleme psihiatrice. Spitalul va fi echipat cu toate dotările necesare, specifice desfășurării activității medicale, investiția fiind finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Tot în acest an este prevăzut a se încheia și proiectul privind dotarea cu aparatură performantă a Ambulatoriului Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, dar și extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe. Vorbim de două proiecte cu o valoare de 4 milioane de euro din fonduri europene. Lucrările pe șantierul noului corp de clădire al UPU sunt în derulare, ordinul de începere a acestora fiind semnat la mijlocul lunii mai 2022. Conform proiectului, aici se va înființa un compartiment pentru diagnosticarea promptă a pacienților care se prezintă cu urgențe și care va degreva Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală al Spitalului de afluxul de pacienți proveniți de la UPU.

Foto: Lucrări Spital Oncologie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.