Două tinere din Arad, parte a unui important proiect internațional (FOTO)

Două tinere din Arad, parte a unui important proiect internațional (FOTO)

Sunt tinere, talentate și iau parte la un important proiect internațional: Atelierul „What if … everything turns out well?” (Dar dacă… totul iese bine?).

Ileana Aciocârlănoaiei și Alexandra Irimia, ambele absolvente ale Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad, iau parte iau parte la proiect, derulat în perioada 5 – 11 septembrie 2023, la Linz, în Austra, în cadrul programului Youth Exchange, Create Your World Ars Electronica. La atelier mai participă tineri creatori din Austria, Germania și Ungaria.

„Tineri din patru țări diferite vizitează Linz pentru Youth Exchange 2023, în cadrul unui schimb cultural și artistic desfășurat în Festivalul Ars Electronica. Pe baza talentelor lor, aproximativ 15 participanți cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani sunt selectați din competițiile de artă media din Ungaria, Germania, Austria și România. Întâlnirea unei varietăți de competențe și expertize are ca rezultat un proiect multistrat, care va fi dezvoltat pe parcursul celor cinci zile de festival și prezentat vizitatorilor în ultima zi a evenimentului. Atelierul, care este gratuit pentru tinerii participanți, se desfășoară în jurul evenimentelor și expozițiilor din cadrul festivalului, prin urmare participanții pot explora întreg programul acestuia.  Atelierul își propune să declanșeze imaginația colaborativă, să creeze împreună o lume pentru visători, gânditori și creatori, să exerseze jocul liber cu designul de personaje speculativ, ficțiunea speculativă și viitorul hackathon și să descopere nevoile speciale pentru stimularea propriei creativități” – spun organizatorii evenimentului.

Parteneriatul este realizat în cadrul Laboratorui Speculativ „Doar Mâine”, dezvoltat de Asociația „Doar Mâine”, proiect care face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin Ministerului Culturii.

Mai multe detalii găsiți pe:

https://ars.electronica.art/who-owns-the-truth/en/what-if-everything-turns-out-well/

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.