Mai multe articole din rubrica "" ↑

Două zile până la deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de la Arad

Două zile până la deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de la Arad

Au mai rămas două zile până la deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de la Arad (FITA), eveniment organizat de Teatrul „Ioan Slavici”, în perioada 12-20 mai.

Festvalul va debuta pe stradă, în mijlocul spectatorilor, sâmbătă, 12 mai, începând cu ora 18.00, pe Platoul din faţa Palatului Administrativ. „Fané solamente” este un spectacol de clownerie pentru toată familia în care tehnica se îmbină perfect cu improvizaţia. Personajul principal are parte de sute de incidente neprevăzute, iar show-ul pe care el îl face este asemeni unei plimbări prin intermediul căreia publicul descoperă intensitatea și unicitatatea fiecărui moment din viaţă.

Începând cu ora 19, în Sala Mare Teatrul de Nord din Satul Mare se va juca „Iluzii” de Ivan Vîrîpaev, regia: Cristian Ban. Un spectacol în care primează povestea. O poveste spusă cu umor despre noi acum și despre noi la bătrânețe.

Călătoria teatrală a primei seri continuă în Club Fex, de la ora 21.30, cu „Familia Ou”, un spectacol colectiv realizat sub bagheta lui Bogdan Untilă, la Teatrul Recul din București. Timp de 50 de minute spectatorii se vor confrunta cu intuiția feminină, relații vechi și noi, familia tradițională, un tată căruia nu-i scapă aproape nimic, fiecare dintre ei fiind fragil asemeni un ou. O comedie irezistibilă, cu dialoguri vii și tonice și actori care cuceresc inimile publicului.

Prima seară de festival este și cea mai lungă și se termină glorios, la Sala Studio, la ora 22.30, cu spectacolul „Grounded” de George Brant, în regia Ligiei Ciornei, producție a Doctor’s Studio şi Teatrul Unteatru, Bucureşti.

O femeie-pilot de F16 devine mamă şi soţie, dar atunci când se întoarce din concediul de maternitate şi îşi doreşte să zboare din nou, sistemul o reciclează şi o trimite să piloteze drone în deşert. E posibil pentru o fiinţă umană să meargă la război în fiecare zi şi apoi seara, să-şi sărute fetiţa de noapte bună? Poate fi înlocuit zborul cu un job într-o rulotă în mijlocul deşertului? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care ni le pune acest spectacol care o are în rolul principal pe Izabela Neamțu, actriță a Teatrului Nottara din București.

„Vă așteptăm, așadar, să ne bucurăm împreună de spectacole savuroase și povești de viață în prima zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Arad 2018”, afirmă organizatorii.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Arad și Consiliul Local. Biletele se pot achiziționa de la Casa de bilete a teatrului sau de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.