Douăzeci şi unu de migranți, între care și un bebeluș de 11 luni, au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria

Douăzeci şi unu de migranți, între care și un bebeluș de 11 luni, au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat douăzeci şi unu de persoane, dintre care doi minori, cetăţeni din Turcia, Irak şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei.

„În data de 28 septembrie, în jurul orei 22.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 800 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, mai multe persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.  Cetățenii străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt douăzeci şi unu de persoane, cetăţeni din Siria, Turcia şi Irak.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din şaptesprezece bărbaţi, două femei şi doi minori. Cei nouăsprezece adulţi au vârste cuprinse între 20 şi 44 de ani, iar minorii sunt în vârstă de 11 luni, respectiv 14 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Loading...
  1. de ce ii oprim pe astia? ar trebui sa ii ajutam sa dispara de la noi cat mai repede.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.