Dramă fără margini într-o familie din România: O fetiţă, elevă în clasa a VIII-a, a murit din cauza unui anevrism cerebral accentuat – cel mai probabil – de sârguinţa cu care învăţa.
Dramă fără margini într-o familie din România: O fetiţă, elevă în clasa a VIII-a, a murit din cauza unui anevrism cerebral accentuat – cel mai probabil – de sârguinţa cu care învăţa.
Diana Florentina Radu avea numai note de 10 şi urma să fie declarată şefă de promoţie. A murit însă subit, chiar înaintea banchetului de final de an.
Părinţii au găsit-o prăbuşită în baie, duminică noaptea şi au dus-o la Spitalul Judeţean Buzău, unde a fost diagnosticată cu anevrism cerebral. Medicii au transferat-o, în comă, la Spitalul Bagdasar – Arseni din Bucureşti, unde aceasta a murit miercuri dimineaţă.
Parinţii sunt convinşi că suprasolicitarea i-a adus sfârşitul, pentru că eleva studia intens pentru notele mari de la şcoală, fără să meargă la meditaţii, obţinând rezultate bune la olimpiadele şcolare la care a participat.
„Floricel, aşa cum îi ziceam, avea o constituţie firavă, avea o forţă extraordinară. Probabil că lupta asta a fost prea mult pentru ea, probabil că Floricel atât a putut. Până aici. Florentina a luat 9.20 la olimpiada de engleză şi premiul întâi fără o oră de meditaţie. Muncea singurică, foarte mult. Poate că şi asta a dus la o suprasolicitare şi i-a şubrezit sănătatea. Niciodată nu a venit nepregatită, nu avea absenţe iar de fiecare dată când nu ştia clasa, ştia Floricel”, a declarat Luminiţa Barbu, profesoara de engleză a fetei, citată de jurnaliştii de la Adevărul.
Anevrismul cerebral este o formaţiune vasculară cu aspectul unei tumori, localizată pe traiectul unui vas de sânge de la nivelul creierului. În majoritatea cazurilor nu generează simptome, provocând însă moartea subită în momentul unei suprasolicitări a organismului.
Anevrismul nu este o tumora! Este o dilatatie a paretelui vascular. Originea acesteia poate fi congenitala. Sunt nenumarate cazuri in care nu sunt diagnosticate defectele vasculare. Ele nu prezinta simptome si au nevoie de o lunga perioada de timp pentru a se dezvolta pana la limita superioara a tolerantei tesutului elastic, respectiv ruperea lor.
Nu are nici o legatura cat invata o persoana si aparitia anevrismelor. Exista insa legaturi intre variatiile de tensiune arteriala, tulburarile metabolismului lipidic si riscul de rupere al anevrismului.
Din articolul prezentat de dvs concluzia este ca mai bine nu invatam…. sarguinta si efortul psihic de a invata da anevrism, respectiv deces.
Fata mea nu a decedat din cauza suprasolicitării la învățătură, habar nu aveți de nimic referitor la caz. Întrebați familia și vecinii, directoarea școlii și prietenii ei, colegii de olimpiade etc.