ANUNȚUL făcut de autoritățile din România cu privire la tânărul CONDAMNAT LA MOARTE în Malaezia

ANUNȚUL făcut de autoritățile din România cu privire la tânărul CONDAMNAT LA MOARTE în Malaezia

Cazul tânărului român Ionuț Gologan, condamnat la moarte în Malaezia, a făcut înconjurul lumii și a pus pe jar autoritățile din România, care pare-se că, într-un final, au intervenit la nivel înalt pentru a-l salva pe tânăr și pe alții ca el care riscă să fie condamnați la moarte prin spânzurare pentru transport de stupefiante.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și-a exprimat preocuparea României faţă de românii aflaţi în detenţie în Malaezia, sub acuzaţia de trafic de droguri.

În cadrul unei întrevederi avute cu ambasadorul malaezian la Bucureşti, Dato Nik Mustafa Kamal Ahmad, şeful diplomaţiei române şi-a exprimat încrederea în derularea corectă a procedurilor juridice care îi privesc pe românii deţinuţi în Malaezia, precum şi speranţa că va putea fi evitată pedeapsa capitală.

Patru români riscă să fie condamnaţi la moarte, prin spânzurare, în Malaezia. Cu toţii au fost prinşi cu droguri asupra lor şi sunt închişi la Kuala Lumpur. Ionuţ Gologan a fost prins pe 26 iunie 2012, în Aeroportul Kuala Lumpur, cu aproape 1 kilogram şi jumătate de metamfetamine.

Autorităţile din ţara noastră au făcut demersuri să îl ajute pe Ionuţ şi pe familia acestuia.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.