Droguri în valoare de 200.000 de euro, confiscate la Arad. Trei persoane au fost reținute (GALERIE FOTO + VIDEO)

Droguri în valoare de 200.000 de euro, confiscate la Arad. Trei persoane au fost reținute (GALERIE FOTO + VIDEO)

Trei persoane au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic international de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc.

Acțiunea DIICOT, în urma căreia au fost prinse cele trei persoane a avut loc în județele Timiș și Arad.

Drogurile ajunse acum pe mâna oamenilor legii aveau o valoare de piață de 200.000 de euro.

Potrivit DIICOT, „la data de 01.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic international de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc.

Măsurile au fost dispuse, după ce, în ziua anterioară, doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant în municipiul Timișoara deținând în autoturism 3 colete  conținând 20 kilograme canabis ( ambalate în mai multe pungi) destinat comercializării, a cărui  valoare de piață este de aproximativ 200.000 euro. Drogurile au fost expediate din Spania   și introduse în țară prin intermediul unei firme de curierat. 

În urma investigațiilor întreprinse s-a stabilit că inculpații urmau să predea întreaga cantitate de drog de risc celui de al treilea inculpat, situație în care s-a organizat o nouă acțiune, în cursul căreia acesta din urmă a fost prins în flagrant, pe raza municipiului Arad, la scurt timp după  preluarea drogurilor de la ceilalți doi.  


În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara– Serviciul Antidrog și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad.
Acțiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.