Drum asfaltat, până la Cetatea Şiriei şi releul de televiziune

Drum asfaltat, până la Cetatea Şiriei şi releul de televiziune

La Şiria a fost inaugurat, luni, drumul care leagă centrul comunei de ruinele cetăţii şi de releul de televiziune din apropierea acestora.

La eveniment au participat oficialităţi locale, în frunte cu primarul Valentin Bot, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, şi ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului.

Potrivit edilului comunei, noul drum are o lungime de 4,8 km, suprafaţa asfaltată însumând 19.200 de metri pătraţi. Valoarea proiectului, finanţat din fonduri europene, s-a ridicat la aproape 950.000 de lei plus TVA.

„Zona este extrem de apreciată de practicanţii de sporturi extreme, periodic aici fiind organizate concursuri de planorism, parapantism sau mountain bike, așa că în fiecare weekend cetatea atrage o mulţime de împătimiți ai acestor sporturi. În plus, la cetate pot ajunge mult mai uşor şi elevii şcolilor din judeţul Arad, care pot participa în acest fel la lecţii de istorie, predate inedit”, a spus Valentin Bot.

Primarul a mai declarat că între proiectele sale şi ale Consiliului Local al comunei Şiria se află efectuarea unor lucrări de restaurare şi de conservare a ruinelor cetăţii, realizarea unui sistem de iluminat arhitectural al acestora şi înfiinţarea unui punct de informare turistică.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.