Drumul Elek – Grăniceri a fost reabilitat din bani europeni

Drumul Elek – Grăniceri a fost reabilitat din bani europeni

Drumul Elek – Grăniceri a fost reabilitat din bani europeni, lucrăile fiind finalizate recent. Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA, a participat, astăzi, la deschiderea oficială a drumului Elek – Grăniceri, care aşa cum am menţionat a fost realizat de Consiliul Judeţean Arad, prin accesarea de fonduri transfontaliere. Lucrările au fost finanţate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013, în cadrul unui parteneriat cu Compania Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Ungaria. Prin acest proiect, partenerul român, Consiliul Judeţean Arad, a reabilitat tronsonul de drum DJ 709J Sânmartin – Grăniceri de la km 71+450 la km 83+471, lucrări care au atins valoarea de 12.906.656,02 lei, TVA inclus.

„O nouă investiţie în infrastructura judeţului, realizată din bani europeni, a fost inaugurată astăzi. Este vorba despre drumul ce face legătura între localităţile Elek şi Grăniceri, drum în lungime de 12 km, care face parte dintr-o componentă transfrontalieră care presupune deschiderea unui nou punct de frontieră, la sfârşitul acestu an sau la începutul anului viitor. Locuitorii comunei vor scurta distanţa spre Arad cu aproximativ 23 de km. Acest drum Mă bucur că am reuşit să aducem resursa necesară ca acest drum să fie modernizat. Am reuşit împreună să realizăm un proiect important pentru această zonă şi am accesat tot ce s-a putut accesa din fondurile transfrontaliere, fiind pregătiţi şi pentru perioada 2014-2020”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.

Pentru asigurarea siguranței circulaţiei rutiere, pe lângă modernizarea structurii existente cu imbrăcaminte bituminoasă, au fost montate borne kilometrice şi hectometrice; au fost  înlocuite semnalizările rutiere verticale (stâlpi şi panouri cu indicatoare de circulaţie)  pe întreg traseul drumului judetean.

Beneficiarii acestui proiect sunt în special locuitorii din localităţile Sânmartin, Grăniceri, dar şi agenţii economici din zonă şi participanţii la traficul de tranzit între România şi Ungaria.

Conexiunea rutieră este în atenţia autorităţilor locale în perspectiva deschiderii punctului de frontieră între cele două localităţi. „În data de 2 şi 3 august, la zilele comunei Găniceri, vor fi deschise şi graniţele, locuitorii din zonă având posibilitatea de a circula în condiţii decente, pe un drum nou”, a completat Petru Claudiu Bătrânuţ, primarul comunei Grăniceri.

Primarul localităţii Elek, prezent la eveniment, s-a declarat mulţumit de colaborarea bună cu partea română: „Există un drum «în oglindă», care s-a realizat la Elek, drum care este foarte important, deoarece astfel oraşul Arad a devenit mult mai aproape  de noi. Am dori ca România să intre în spaţiul Schengen, astfel încât la deschiderea graniţelor să circulăm fără probleme”, a precizat Pluhár László, primarul localităţii Elek.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.