Drumul județean Sânpetru German – limită județ Timiș, construit de la zero

Drumul județean Sânpetru German – limită județ Timiș, construit de la zero

Drumul judeţean Sânpetru German – limită judeţ Timiş prinde contur.

Lucrările se desfăşoară în ritm alert. Se finalizează fundația drumului și începe realizarea stratului de balast. „Astăzi am ajuns să vedem limita județului Timiș pe șantierul dinspre Sânpetru German! Construim un drum nou, de la zero, între județul Arad și județul Timiș, prin care dăm o nouă perspectivă de dezvoltare întregii zone! Lucrarea face parte din strategia Consiliului Județean Arad de modernizare-reabilitare a 300 km de drumuri județene”, a declarant Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Acest tronson, în lungime de 7,4 kilometri, se află în prelungirea drumului judeţean Pecica-Sânpetru German. Valoarea lucrării este de circa 11 milioane de lei, iar sursa de finanțare este din fonduri europene.

Drumul Gurahonț – Dieci – Buteni, pregătit pentru turnarea primului strat de asfalt

Lucrările unui alt drum județean sunt în toi. Se pregătește asfaltarea pentru primul tronson al drumului Gurahonț – Dieci – Buteni. Constructorul a abordat mai întâi tronsonul DJ 793 (Buteni) – Dieci, unde a fost deja așternut stratul de piatră, drumul fiind pregătit pentru turnarea primului strat de asfalt.

„Am solicitat constructorului să suplimenteze numărul de utilaje de pe șantier, pentru a putea «ataca» și tronsonul Gurahonț-Dieci. Acest drum nu a fost asfaltat în totalitate de la construirea lui. Modernizarea tronsonului DJ 793 (Buteni)-Dieci-Gurahonț este o lucrare finanțată integral din fondurile proprii ale Consiliului Județean Arad”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lungimea tronsonului este de 22 de kilometri, iar valoarea lucrărilor se ridică la 20,4 milioane de lei.

Modernizarea drumului se încadrează în strategia Consiliului Județean Arad, de înnoire a peste 300 de kilometri de drum județean.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.