Drumul Vinului, din nou la licitaţie!

Drumul Vinului, din nou la licitaţie!

Proiectul „Drumul Vinului” intră din nou la licitaţie. Din cauza faptului că firmele care iniţial au câştigat licitaţia pentru acest proiect au intrat în procedură de insolvenţă, contractul de execuţie încheiat de acestea cu Consiliul Judeţean a încetat. În aceste condiţii, pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor, Consiliul Judeţean Arad este nevoit să organizeze o nouă procedură de atribuire pentru lucrările rămase de executat, după revizuirea proiectului tehnic.

„În prezent, proiectul este finalizat în proporţie de 85% iar contravaloarea lucrărilor executate a fost plătită integral. Valoarea estimată a lucrărilor care mai rămân de excutat este de 7.850.000 lei fără TVA (7.856.589,47 lei) iar durata estimată este de 5 luni de la ordinul de începere a lucrărilor. Menţionez că nu sunt nici un fel de probleme legate de finanţarea europeană a acestui proiect”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Acesta a mai precizat că majoritatea lucrărilor ce au rămas de finalizat se pot executa şi pe perioada de iarnă. „Nu avem decât într-o măsură foarte mică lucrări care necesită timp favorabil, cum ar fi asfaltările. În rest, se pot executa lucrări şi în perioada de iarnă”, a adăugat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

„Mai sunt de finalizat lucrările la cele trei poduri străbătute de Drumul Vinului, din Cuvin, Covăsânţ şi de la intrarea în Şiria, cât şi finalizarea tronsonului Ghioroc – Sâmbăteni. Pe acest tronson trebuie finalizate lucrările la viaductul ce traversează calea ferată, cât şi turnarea stratului final de asfalt”, a completat Cristian Drăgan, administratorul public al Judeţului Arad. Conform estimărilor, proiectul va fi finalizat în vara anului următor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.