DSP Arad avertizează populația asupra riscului din zonele afectate de inundații

DSP Arad avertizează populația asupra riscului din zonele afectate de inundații

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad avertizează asupra riscului din zonele afectate de inundații.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice actuale, Direcția de Sănătate Publică Arad dorește să ofere populației informații utile cu privire la prevenirea îmbolnăvilor asociate cu inundații.

În timpul unei inundații, calitatea apei poate fi compromisă. Apa poate fi contaminată cu microorganisme (bacterii, virusuri, protozoare etc.), substanțe chimice provenite din diverse surse (ex. substanțele folosite în agricultură).

Iată care sunt recomandările Direcției de Sănătate Publică Arad privind apa pentru băut și gătit:

– Trebuie să utilizați numai apa sigură din punct de vedere al sănătății: apa îmbuteliată, apa fiartă sau apa tratată;

– Nu utilizați apa contaminată pentru spălatul vaselor, spălatul pe dinți, spălarea și pregătirea hranei, producerea cuburilor de gheață;

– Beți numai apa îmbuteliată, fiartă sau tratată până când sursa dumneavoastră de apă a fost testată, iar apa a fost găsită a fi sigură pentru sănătate;

– Fierbeți apa de fântână înainte de a o consuma pentru anihilarea bacteriilor și paraziților. Aduceți apa la fierbere în clocot și mențineți această fierbere pentru trei minute minimum;.

De reținut:

– Urmăriți comunicatele de presa publicate de Direcția de Sănătate Publică Arad;

– Fântânile particulare sau publice care au fost inundate trebuie asanate, dezinfectate și testate după ce apa s-a retras;

– Întrebări legate de modul de testare și de dezinfecție a fântânilor trebuie adresate Direcției de Sănătate Publică Arad, la nr. de tel – 0257 254 438.

– Dacă credeți că ați consumat apa contaminată, adresați-vă medicului de familie, unui centru de permanență sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Direcția de Sănătate Publică Arad a informat primăriile din județ care prezintă un risc mai crescut de inundații în această perioadă despre reglementările actuale privind calitatea apei potabile.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.