Dublă lansare de carte la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“: „Dezmoșteniții“ și „InterZis”, de Dani Rockhoff

Dublă lansare de carte la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“: „Dezmoșteniții“ și „InterZis”, de Dani Rockhoff

Sala Astra a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol“ Arad va fi joi, 5 decembrie, începând cu ora 12, gazda unei duble lansări de carte.

Este  vorba de romanul „Dezmoșteniții“ și volumul de versuri InterZis, ambele aparținând autoarei Dani Rockhoff.

Aceasta „răsfoiește“ câteva pagini din romanul care urmărește povestea Rozei și ne mărturisește: „În trecutul Rozei, al familiei și al țării sale de baștină mustește, plin de patimă și de venin, un mister nedeslușit. Misterul banilor de aur îngropați în pământ, al unor case și terenuri plecate la alți stăpâni, al pagubei abătute peste oameni, prin vrerea timpurilor și a unor rău-voitori.  Habar n-are nimeni de ce nervi ai nevoie, ca să te reintegrezi în România, pe care ai părăsit-o cândva, prin anii nouăzeci. Chiar dacă ai mai fost în concediu, asta nu se pune. Atunci, toată lumea-ţi zâmbeşte, că vii cu bani și cu cadouri, iar ei se pot făli cu ce-au primit de la prietenii ori rudele din Germania“. 

Despre volumul de poezie, criticul literar Lucia Cuciureanu afirmă: „Sunt poeme de sertar, întunecate ca și existența amară din Țara-Pivniță, o metaforă atât de sugestivă, inventată de autoare. Aici s-a trăit chinuit, cu teamă, deznădejde și neputință. Când știi de Gulag, de Canal și de celelalte nenorociri, cui să lansezi sticla cu mesajul SOS?“.

Prezentarea va fi făcută de către Lucia Cuciureanu și dr. Doru Sinaci, directorul bibliotecii. De asemenea, la manifestare va participa și actrița Oltea Blaga, care va recita versuri din volumul InterZis.

De remarcat, că Dani Rockhoff este și o cunoscută și apreciată jurnalistă, veche colaboratoare a ziarului nostru. Aceasta a absolvit cursurile de jurnalism general și liber-profesionist la London School of Journalism, fiind acreditată ca reporter și jurnalist profesionist de Uniunea Jurnaliștilor din Marea Britanie și de International Federation of Journalists, cu sediul la Bruxelles. Sub numele de autor Dani Rockhoff, publică în ziarele Weekly Telegraph din Londra, Observator și Realitatea din Arad, Timișoara International. Colaborează la revista on line Agero-Stuttgart.de, portalul românilor din Germania Rom2.de, NewsAr.ro, agenţia de știri a românilor de pretutindeni Romanian Global News și la emisiunile în limba română ale Radio Z din Nürnberg. În anul 2003, fondează și coordonează, ca director pentru Germania, săptămânalul tipărit Curierul de Vest, în limba română, care s-a distribuit până în 2004 la chioșcurile de presă internaţională de pe tot teritoriul Germaniei. În anul 2008 transmite corespondenţe de presă din Germania pentru Radio BBC. Din luna februarie 2005, Dani Rockhoff este corespondenta de presă în Germania a ziarului online Hotnews.ro.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.