După Ice Bucket Challenge, O NOUĂ PROVOCARE: împotriva brutalității poliției americane!

După Ice Bucket Challenge, O NOUĂ PROVOCARE: împotriva brutalității poliției americane!

Actorul Samuel L. Jackson cere celebrităților care au participat la campania „ALS Ice Bucket Challenge” să i se alăture într-un demers similar, prin care se trage un semnal de alarmă cu privire la folosirea violenței de către poliția americană la adresa cetățenilor afro-americani.

„Voi toți cei care v-ați turnat gheață în cap, acum este ocazia să faceți altceva. Vă provoc pe toți să cântați melodia — „We Ain’t Gonna Stop Till People are Free””, a transmis actorul într-un mesaj video postat pe Facebook.

În mesaj, el este primul care interpretează piesa scrisă de Luke Nephew (membru al grupului Peace Poets), devenit popular printre manifestanții care au protestat pentru uciderea unor persoane de culoare neînarmate de polițiștii albi din Statele Unite.

Incidentele petrecute în a doua jumătate a acestui an și deciziile autorităților de a nu-i pune sub acuzare pe cei vinovați au provocat numeroase manifestații în Statele Unite.

Campania „Ice-Bucket Challenge”, dușul cu apă înghețată pentru a contribui la combaterea sclerozei multiple aminotrofice (ALS), lansată de un american din statul Massachusetts diagnosticat cu această boală, s-a dovedit un real succes pe rețelele de socializare, implicând nu doar oameni obișnuiți, ci și politicieni și personalități din diverse domenii.

Provocarea a avut drept scop ridicarea gradului de conștientizare a publicului în legătură cu această boală neurovegetativă, care afectează creierul și măduva spinării, ducând la paralizie.

https://www.youtube.com/watch?v=dsAk54bdGnk

Foto: lovebscott.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.