E ALERTĂ MAXIMĂ! Zeci de oameni INFECTAȚI cu o ciupercă. Se răspândește RAPID!

E ALERTĂ MAXIMĂ! Zeci de oameni INFECTAȚI cu o ciupercă. Se răspândește RAPID!

O întreagă unitate de terapie intensivă a unui spital a fost închisă după ce mai mulți pacienți au fost infectați cu o ciupercă rară, care se răspândește rapid și este mortală. Ciuperca, denumită de cercetători Candida Auris, i-a îngrijorat pe reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, după ce s-a dovedit rezistentă la trei clase de tratamente.

Ciuperca a fost pentru prima dată identificată de doctorii japonezi în 2009, în urechea unui pacient, iar de atunci s-a răspândit rapid.

În ultimele săptămâni, aproape 50 de pacienţi au fost infectaţi de ciuperca extrem de periculoasă, care intră rapid în sânge şi cauzează infecţii grave, iar uneori duce la moartea pacienţilor, scrie The Telegraph.

Din 13 pacienţi care au contractat infecţia în ultima săptămână, trei şi-au pierdut viaţa într-un important spital londonez. Alţi 34 de pacieţi au fost identificaţi drept purtători ai patogenului.

Potrivit studiilor, șase din zece persoane infectate cu această ciupercă îşi pierd viaţa.

Spitalul Royal Brompton din Marea Britanie a anunțat, vineri, că şi-a închis unitatea modernă de terapie intensivă pentru mai bine de două săptămâni, în luna iunie, pentru a elimina infecţia mortală.

În ciuda instituirii unui regim sever de dezinfectare şi a transferării pacienţilor într-o altă unitate de terapie intensivă, spitalul nu a reuşit să scape de infecţie.

Reprezentanţii unității spitalicești au refuzat să ofere informaţii cu privire la tipul de pacienţi afectaţi de infecţie.

Candida Auris provine din aceeaşi familie cu ciupercile care duc la apariţia candidozei. Însă, superciuperca intră în tractul urinar şi respiratoriu, de unde se reorientează spre sistemul circulator.

Ciuperca este de obicei colectată de piele de pe diverse suprafeţe.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.