E de rău! Ce loc ocupă Aradul în topul județelor care au atras cele mai multe fonduri europene

E de rău! Ce loc ocupă Aradul în topul județelor care au atras cele mai multe fonduri europene

Ziarul Financiar a realizat un top al județelor care au atras cele mai multe fonduri europene, pe baza datelor oficiale primite de la Ministerul Fondurilor Europene.

În acest clasament, județul Arad ocupă un loc rușinos în coada clasamentului, fiind între ultimele zece județe la nivel național, spune Florin Tripa, deputat social-democrat arădean.

 „Topul județelor care au atras cele mai multe fonduri europene în exercițiul financiar actual ne arată încă o dată incompetența administrației PNL care conduce atât județul, cât și municipiul Arad. În ciuda propagandei ieftine pe care o fac zilnic liberalii, care ne spun că Aradul este în față, datele oficiale arată că suntem la coadă din punct de vedere al performanței. Doar județe din sud, ca Teleorman, Olt, Giurgiu și Călărași sau județe mici ca Harghita și Covasna au atras mai puține fonduri europene decât Aradul”, afirmă Tripa.

„În actualul exercițiu financiar, județul Arad, condus de gașca portocalie, a reușit să atragă doar 700 de milioane de euro. Ei spun că e mult, că e un succes, zilnic se laudă cu proiecte care stau doar pe hârtie. Între timp, în alte județe se muncește și se atrag fonduri de trei ori mai mari, cum e cazul Bihorului, unde suma se ridică la 2,3 miliarde de euro! Și nu e singurul exemplu: Hunedoara a atras 1,2 miliarde de euro, Alba – 1,4 miliarde de euro, Vrancea – 1,8 miliarde de euro, Galați – 1,6 miliarde de euro, Bistrița Năsăud – 1,4 miliarde de euro, Cluj – 4,5 miliarde de euro, Constanța – 5,9 miliarde de euro etc. Super specialiștii liberali au dus Aradul pe ultimul loc în Regiunea Vest la acest capitol, fiind depășiți și de Timiș (peste un miliard de euro) și de Caraș-Severin (767 milioane euro). Așa cum ne-au depășit și Vâlcea, Tulcea, Maramureș, Suceava, Neamț, Botoșani sau Dâmbovița. Și vorbim de fonduri europene, unde nu mai pot cei de la PNL să dea vina nici pe parlamentari, nici pe guvern, nici pe PSD, ci doar pe propria lor incompetență”, a declarat deputatul.

„Aceasta este imaginea reală a administrației PNL, o administrație care pe lângă faptul că nu e în stare să atragă fonduri europene, nu știe nici cum să ducă proiectele câștigate la bun sfârșit. Iar asta vedem zi de zi, începând cu proiectele mai vechi, pe deșeuri și apă-canal, și terminând cu drumul Arad – Șiria – Pâncota – Buteni“, conchide Florin Tripa, deputat social-democrat arădean.

 

  1. Trebuie facuta o schimbare ,deoarece fara fonduri europene ramanem in urma. O varianta ar fi candidatul USR ! Falca este terminat ,iar altul in pnl nu vad .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.