E OFICIAL: Maşinile cu motoare DIESEL vor DISPĂREA din 2020. Anunţul a fost făcut de şefii de la Fiat-Chrysler şi Volvo

E OFICIAL: Maşinile cu motoare DIESEL vor DISPĂREA din 2020. Anunţul a fost făcut de şefii de la Fiat-Chrysler şi Volvo

Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat Chrysler, şi Hakan Samuelsson, CEO Volvo Cars, susţin că motoarele diesel îşi trăiesc ultimii ani de viaţă.

Conform celor doi, aceste motoare vor dispărea în următorii 3 ani şi vor fi înlocuite, din 2020, cu unităţi hibride sau full-electrice.

„În lumea auto de astăzi exista foarte puţine lucruri sigure. Dar unul dintre acestea este faptul că motoarele diesel de cilindree redusă sunt pe moarte”, a spus Marchionne, completat de Samuelsson: „Europa a avut o legislaţie permisivă în zona emisiilor de NOx, însă aceste zile s-au terminat”.

„În 2020, Uniunea Europeană a setat o limită de 95 de grame CO2/km pentru gama fiecărui constructor de pe Continent. Până atunci, diesel-ul se va susţine, însă peste această limită exista o singură soluţie: electrificarea. În 2019 vom prezenta prima noastră maşină de serie 100% electrică. Apoi, până în 2025, fiecare familie de modele din portofoliul Volvo va avea câte o versiune electrică”, a mai declarat Hakan Samuelsson.

Declaraţiile celor doi au fost făcute zilele trecute la Salonul Auto de la Geneva.

Loading...
  1. Ce fraieri deoarece un vas cargo cu motor diesel consuma enorm fata de o masina. În loc sa plantam pomi sau sa facem mobila din reciclabile ca sa nu mai tăiem padurîn, mai bine închidem ochi și nu mai facem mașini bune. Mai bine scoateți tirurile care merg non stop și mai și strica șoselele

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.