E OFICIAL! Peste 30 de locuințe sociale pentru arădenii aflați în dificultate

E OFICIAL! Peste 30 de locuințe sociale pentru arădenii aflați în dificultate

Consilierii locali municipali au votat astăzi un proiect privind repartizarea a 32 de locuințe sociale persoanelor aflate în dificultate, din municipiul Arad.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, locuințele sociale se repartizează de către autoritățile locale care le au în administrare, pe baza criteriilor stabilite anual de acestea, de ele putând beneficia, în ordinea de prioritate stabilită conform legii, persoanele şi familiile evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari, tinerii care au vârsta de până la 35 de ani, tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradul I şi II, persoanele cu handicap, pensionarii, veteranii şi văduvele de război, beneficiarii prevederilor Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989.

De altfel, pot beneficia și persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 şi ai prevederilor Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri şi alte persoane sau familii îndreptăţite.

Am votat astăzi pentru acordarea unui număr de 32 de locuinţe sociale. Administraţia liberală arădeană vine astfel şi anul acesta în sprijinul persoanelor defavorizate, după ce anul trecut au fost alocate alte 90 de locuinţe sociale. Dincolo de faptul că prin excelenţă Partidul Naţional Liberal este un partid al întreprinzătorilor, al persoanelor cu iniţiativă, PNL este şi un partid aproape de oamenii aflaţi în dificultate. Încercăm să venim în ajutorul acestora ori de câte ori situaţia o impune”, a declarat Liliana Waas, consilier municipal PNL şi preşedintele OFL Arad.

Foto: arhivă

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.