E OFICIAL: România NU VA FI PRIMITĂ în Spaţiul Schengen

E OFICIAL: România NU VA FI PRIMITĂ în Spaţiul Schengen

Europa îi mai trânteşte o dată uşa în nas României în ceea ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen.

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă seara, la Amman, că în ședința Consiliului JAI de săptămâna viitoare România nu va fi acceptată în Spațiul Schengen pentru că statele care au mai votat împotriva aderării țării noastre o vor face și acum, transmite Agerpres.
„Ședința JAI e săptămâna viitoare și ni s-a spus foarte clar că nu există consens. Vă spun mai direct: se votează contra tot de către acele țări care votau de obicei contra și atunci nu avea rost să supunem la vot în contextul actual. Anul viitor președinția va fi a Olandei, despre care știți bine ce prietenă a fost cu România pe tema Schengen. O să vedem. Deocamdată e clar că dosarul Schengen, în ceea ce mă privește pe mine și Guvernul, eu cred că nu are rost să ne mai rugăm prea mult de cineva care nu vrea să ne audă”, a afirmat Ponta, la Amman.

„Să nu facem iluzii prea mari în perioada următoare”
Premierul a vorbit despre integrarea în Schengen în contextul în care a anunțat că va reanaliza modul în care se acordă vizele pentru cetățenii iordanieni care doresc să vină în România, apreciind că regimul de vize aplicat de țara noastră este foarte rigid. „Noi avem o problemă, în sensul în care avem un regim foarte rigid de vize. Noi am avut totdeauna un regim foarte dur în speranța că o să intrăm în Schengen. Acum, cu speranța asta o să mai trăim cât o mai trăi speranța sau cât o mai exista Schengen. Motiv pentru care o să analizeze sistemul și vreau ca România să fie o țară primitoare pentru oamenii de afaceri cinstiți, pentru turiștii care vor să vină în România, sigur, păstrând toate regulile de securitate. (…) Noi de multe ori avem condiții mult mai dificile de vize decât Germania sau Franța, doar așa… că o să intrăm în Schengen dacă suntem mai duri. Uite că am fost mai duri și tot nu am intrat în Schengen și sincer să fiu nu cred că trebuie să ne facem iluzii prea mari în perioada următoare”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

  1. da din pacate romanii nu sunt buni decat sa-si rupa oasele muncind pentru europenii lenesi care traiesc din ajutoare sociale. dar cand e sa stea la aceeasi masa cu ei ii trimit la colt

    Raspunde
  2. Să și-l bage în fund Schengen, noi numai obligații avem. Să acceptăm cotă de refugiați, suntem buni nu? Cu UE numai am pierdut. Atunci nici cotă, nimic. Să descurce ei problemele care le-au creat.

    Raspunde
  3. DE ce Romanii nu? Lasa ca sirienii sunt buni sa ai primeasca toate Tarile vor vedea ei pe cine au primit o sa vrea Romani apoi an lol De refugiati

    Raspunde
    • De ce nu? 1 cuvant, portul. Olanda nu vrea ca portul Constanta sa ajunga principalul punct maritim si port marfar al Europei cand o duce asa bine cu Rotterdamul, mai ales din motivul ca Schengen ar deschide portile acestui fapt. Navele ar fi scutite sa ocoleasca mii de km pentru ca ar opri in Constanta iar celelalte ar traversa pe Dunare, din constanta toate marfurile incarcate pe camioane si duse liber spre vest prin autostrazi. De ce credeti ca fac asa progrese „semnificative” si la domeniul infrastructurii. Totul e aranjat deja.

      Raspunde
      • Constanta concurent ptr. Roterdam ??? Glumesti , ocolul prin Mediterana , Egee , Marmara si Neagra ar fii atit de ineficient incit nu poate fii decit o gluma ce-ai scris….

        Raspunde
  4. Ar trebui ca si romania sa impuna vize celor care nu ne permit ori cum au nevoie de noi poate asa ai determina sa elimine vizele pt ro

    Raspunde
  5. multumim celor ce conduc Romania , pentru acest esec.

    Raspunde
  6. Asta se datoreaza tuturor celor care au luat apararea delicventilor care au facut tara de ras de-a lungul anilor.

    Raspunde
  7. Marian Rădulescu 4 octombrie, 2015, 1:57 pm

    Mai bine în U.E. şi NATO decât cu scursurile ruseşti.

    Raspunde
    • ori esti batut in cap total, ori esti postac platit…

      Raspunde
    • Mai Radulescule, tu habar nu ai pe ce lume traiesti!! Habar nu ai ca ai fost primit in UE sa aiba europenii unde sa se debaraseze de gunoie dupa ce iau resursele. Sa faca amerolucii curatenie si sa duca gunoiele Europei in tara ta, sa le arda sa faca profit din energia electrica obtinuta din arderea lor,( in fabrici de cancer, dar asta nu stii tu ca presa pupincurista nu scrie asa ceva) pe care tu o platesti. In timp ce in semineele lenesilor din UE ard padurile noastre. Degeaba canti si tu desteapta-te romane ca esti adormit ca prostul

      Raspunde
      • Marian Rădulescu 4 octombrie, 2015, 8:57 pm

        Fă Andro, pleacă la ruşi să mănânci căcat. Eu de 25 de ani nu am servici, dacă nu eram în U.E. cine mă întreţinea, dacă nu contribuabilul din U.E.

        Raspunde
        • bai nene… daca de 25 de ani nu ai serviciu… inseamna ca esti prea prost ca sa faci ceva! dar ca deobicei… prosti au gura mare.. ca de facut ceva sunt incapabili!

          Raspunde
    • mai bn cu rusii scursura care esti decat vasal la altii vorbitii la bautura de aia se duce tara de rapa

      Raspunde
    • Radulescule, din cauza slugoilor ca tine ne trateaza europenii cu sictir, pentru ca îi pupi în cur pentru o ciorbă

      Raspunde
      • Care slugoi?
        Uită-te puțin în Dex și vezi ce înseamnă cuvântul sluga…
        AHH,sau tu nu știi ce ii Dex?manele îți sunt Dex-ul tău?
        Sluga,nesluga, cei ce muncesc în afara au salarii mai mari ca cei ce muncesc în tara…
        Pupat în cursa,nici nu vine vorba,căci se muncește cot la cot cu neamțul…
        Asta e. Nu toată lumea e deșteaptă ca tine…

        Raspunde
  8. judecati la rece.
    coruptie => avem
    furt din banul public => avem
    industrie …. => nu prea avem
    exemplele
    si atunci de ce sa primeasca o tara care nu se poate sustine pe ea insasi??

    Raspunde
  9. Tot raul spre bine !
    Cand au nevoie de ceva suntem ”parteneri”,cand ii incurcam cu ceva ,gen : taiatul padurilor,toleranta, gaze de sist,etc suntem acuzati de nerespectarea ”consensului european” !

    Raspunde
  10. o tara de unde fug oamenii pe rupte si unde coruptia este la ea acasa,unde nu sunt respectate drepturile omului,unde tiganii fac ce vor iar autoritatile se fac ca ploua,o tara in care mai mult se vorbeste si nu se face nimic si nu in ultimul rand o tara cu un prim ministru penal nu are ce cauta in spatiul schengen.

    Raspunde
  11. O contributie majora pentru care nu suntem primiti in spatiul comunitar o aveti voi politicienii, corupti nenorociti ce sunteti !

    Raspunde
  12. Pisati-va pe schengen….maine poimaine se v-a vorbi araba in Europa….ca limba oficiala hihi

    Raspunde
  13. Nu avem cum sa intram în schengen pentru-ca e o mafie fff mare și după aceea nu mai au ce manca mafioții

    Raspunde
  14. The Watcher on the Wall 6 octombrie, 2015, 9:12 am

    Uniunea Europeana este o uniune dor pentru Germania si Franta, restul tarilor sunt clienti care asteapta la coada ca sa intre.
    Asta este UE o mare minciuna.
    Pana si numele este o prostie Uniunea Europeana, adica ce Romania, Ungaria, Bulgaria, Serbia si Grecia nu sunt in Europa, dar unde sunt in Africa.
    Daca chiar sunt asa de democrati toate tarile din Europa ar trebui sa fie primite in UE neconditionat si sa beneficieze de aceleasi drepturi ca nemtii si francezii.
    Dar de fapt ce ne asteptam de la niste nazisti xenofobi si francezi aroganti care se cred buricul pamantului. Nici ei nu sunt atat de mareti pe cat se cred, sunt si ei niste pioni intr-un joc facut de altii mai mari.

    Raspunde
  15. CU ASEMENEA POLITRUCI PRECUM MINCINOSUL -PONTA SI HAITAA POLITICIENILOR HOTI,,CORUPTI INAPABILI SI INCULTI NU VOM INTRA PREA CURIND IN SPATIUL SCHENEN .CA SA FII PRRIMIT IN ACEST SPATIU COMUNITAR TREBUIE INDEPLINIT IST CRITERII PECUM : NIVEL DE TRAI RIDICAT, EDUCATIE AUTOSTRAZI NU SEGMENTE,JUSTITIA A FIE INDEPENENTA POLITIC,CADRU LEGISLATIV STABIL ETC . VINOVATI PENTRU ACEST ESEC SINT TOTI POLITRUCII DE LA GUVERNARE ,CARE SE LAMENTEAZA CA DOBITOCUL DE PONTA A NU SINTEM PRIMITI IN SPATIUL SCHENGEN ,,EUROPENII-S RAI NU IDIOTII DE POLITRUCI DE LA GUVERNARE , PONTA DU-TE DRACULUI SI DA-TI DEMISIA JOS PONTA -MINCINOSUL ,JOS HAITA PSD

    Raspunde
  16. Dar nu inteleg care e avantajul.. Doar faptul ca nu voi mai prezenta buletinul la granita? Eu nu vad decat dezavantajul: acela de a deveni tara ce apara granitele spatiului, cum sunt ungurii acum.. Vin emigrantii, trebuie sa faca garduri, sa-i controleze, sa-i dirijeze, daca fac ceva gresit toti ii arata cu degetul sau ii invinovtesc..dar pentru ce aceasta bataie de cap?

    Raspunde
  17. Ce plangeti mai? Ce e oficial? Cuvintele penalului si parerea lui proprie? Nimeni din Europa nu a spus ca nu vom intra in Schengen. A spus doar penalul de ponta (p mic).

    Raspunde
  18. Nimic nu se mai Poate face pentru Romania ramine sa ascultati ca niste sclavi directivele com europene sunteti supusi financiar si nici dracu nu va mai poate salva . Sansa sa spuneti nu aricarei inpuneri si esirea din euro dar asta va trebui sa nu vindeti aurul tari sa ll exploatati si sa platiti datoriile

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.