Ecomediu 2014: Un EFORT INTERNAŢIONAL pentru ERADICAREA AMBROZIEI

Ecomediu 2014: Un EFORT INTERNAŢIONAL pentru ERADICAREA AMBROZIEI

Expoziția internațională de mediu „Ecomediu”, organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad în perioada 15 – 17 octombrie 2014 la EXPO Arad a atras din nou atenția internațională. Conferința dedicată eradicării ambroziei a fost un dialog viu între participanți în ceea ce privește proiectele și practicile aplicate pe zone afectate. Dezbaterile au servit drept punct de redactare al unor referate ce urmează a fi transmise către asociațiile internaționale de combatere a ambroziei.

Cercetători, medici, primari, consilieri județeni, reprezentanți ai poliției locale, ai Camerelor Agricole, precum și ai universităților au participat la prezentarea efectelor alergene ale ambroziei, simptome, vaccinări preventive, precum și arii de răspândire pe glob, cu specific pe România.

De asemenea, au fost abordate probleme privind lipsa legislației românești pentru reglementarea eradicării ambroziei, precum și greutățile pe care le întâmpină primăriile pentru impunerea unei obligativități de cosire a zonelor invadate de ambrozie.

„Concluziile conferinței care a tratat problemele eradicării ambroziei au condus către stabilirea de mijloace concrete pentru sensibilizarea Ministerului Mediului și cel al Sănătății. Subiectul a fost unul deosebit de interesant și pentru publicul larg, care este serios afectat de acest fenomen. Ecomediu 2014 a fost un efort internațional pentru îmbunătățirea mediului iar programul de conferințe internaționale care a cuprins mai mult de 25 de lucrări de specialitate, a contribuit la găsirea de soluții pentru un mediu mai curat”, a declarat Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad.

150 de întâlniri de afaceri, cele mai multe organizate vreodată în istoricul acestui eveniment, au întregit gradul de satisfacție al participanților. Feedback-ul primit de organizatori a fost unul pozitiv, acesta contribuind la elaborarea unei strategii viitoare în ceea ce privește lărgirea domeniilor de activitate pe care evenimentul le prevede.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.