EDUARD HELLVIG, propus pentru șefia Serviciului Român de Informații

EDUARD HELLVIG, propus pentru șefia Serviciului Român de Informații

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, la ora 18.00, persoana propusă pentru șefia Serviciului Român de Informații. Este vorba despre Eduard Hellvig, fost secretar general al PNL şi actual vicepreşedinte al partidului.

Numele lui Hellvig a fost vehiculat în ultimul timp pentru a ocupa postul de director al SRI, rămas liber după demisia lui George Maior.

Klaus  Iohannis şi Victor Ponta au avut o discuţie, miercuri dimineaţa, înainte de depunerea jurământului de către noul judecător al CCR, susţin surse politice, în care au discutat inclusiv despre noii şefi ai Serviciilor.

Cine este Eduard Hellvig

Eduard Hellvig a absolvit cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Babeş-Bolyay din Cluj şi a obţinut titlul de doctor la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. Ca membru al PNL, a fost consilier al vicepreşedintelui PNL Horia Rusu, la sfârşitul anilor ’90 şi al lui Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de Interne.

Hellvig l-a consiliat şi pe Mugur Isărescu în 2000, atunci când guvernatorul BNR candida la preşedinţia României.

În 2004, a obținut primul mandat de deputat, iar în 2007 a devenit europarlamentar. În 2009 a fost coordonatorul campaniei prezidenţiale a lui Crin Antonescu. Acesta l-a ales să fie secretar general al PNL în 2011, iar în 2012 a fost timp de câteva luni ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, post la care a renunţat pentru a deveni vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. În 2013 a devenit din nou europarlamentar.

Eduard Hellvig s-a judecat cu Agenţia Naţională de Integritate din cauza unei decizii ANI prin care era declarat incompatibil întrucât ar fi deţinut concomitent funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi cea de director la o companie, SC Sintezis Birotica.

Din cauza scandalului, Hellvig a trebuit să demisioneze în decembrie 2012 de la conducerea ministerului, dar a dat în judecată ANI cerând anularea raportului de incompatibilitate. În aprilie 2013, a pierdut procesul la Curtea de Apel, însă Hellvig a avut câştig de cauză la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în decembrie 2014.

Foto: romaniatv.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

ReactiiRecente