Ei sunt EROII care şi-au dat viaţa la Colectiv pentru a-i salva pe alţii! Au fost decorați de preşedintele Klaus Iohannis

Ei sunt EROII care şi-au dat viaţa la Colectiv pentru a-i salva pe alţii! Au fost decorați de preşedintele Klaus Iohannis

Adrian Rugină şi Claudiu Petre, doi dintre cei care și-au dat viața pentru a salva alți tineri din flăcări, la Colectiv, au fost decorați de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional «Pentru Merit» în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul «Colectiv» din Bucureşti, încercând salvarea mai multor vieţi cu preţul sacrificiului suprem”, se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Adrian Rugină (38 de ani), toboșarul trupei Bucium, și Claudiu Petre (36 de ani), fotograf și blogger, și-au pierdut viața în incendiul de vineri seară, de la clubul Colectiv, salvând alți tineri din flăcări. Cei doi ieșiseră inițial la timp din club, dar s-au întors în clădire încercând să ajute alți oameni să scape. Conform martorilor, cel puțin zece persoane au supraviețuit datorită celor doi.

  1. Bumnezeu sa ii odineasca in pace.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.