Elena Udrea, ARESTATĂ DIN NOU. De această dată, în dosarul Gala Bute

Elena Udrea, ARESTATĂ DIN NOU. De această dată, în dosarul Gala Bute

Elena Udrea se află în acest moment în drum spre arestul Capitalei, după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au dispus arestarea sa pentru patru capete de acuzare, mai exact infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu, însă au respins acuzaţia DNA care se referă la folosirea influenţei pentru obţinerea de foloase.

Judecătorii au admis astfel cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea. Decizia curţii supreme este executorie, dar nu definitivă, aşa că reprezentanţii legali ai deputatului o pot contesta.

Fosta candidată la prezidenţiale a fost ridicată de acasă cu o dubă de poliţie, întrucât se afla în arest la domiciliu în dosarul Microsoft. Ea se va întoarce în arestul Poliţiei Capitalei, de unde a fost eliberată în urmă cu circa o săptămână, după ce instanţa a decis înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Unul dintre avocaţii fostei şefe a PMP, Marius Striblea, a susţinut în repetate rânduri, inclusiv miercuri dimineaţa, înainte de judecarea cererii DNA, că avizul dat luni de Camera Deputaţilor pentru arestarea clientei sale încalcă legea.

În ceea ce priveşte votul de luni din Parlament, există o neconcordanță între regulamentul Camerei şi Constituţie, însă invocarea acesteia de către avocaţi nu i-a convins pe magistraţi să nu dispună arestarea clientei lor.

Elena Udrea declara, după ce a fost audiată miercuri dimineaţa de către judecători, că se aşteaptă la orice. Fostul ministru al Turismului a aşteptat acasă decizia magistraţilor.

Udrea a răbufnit, marţi seara, pe contul său de Facebook, după cele opt cereri de arestare preventivă şi de urmărire penală în cazul său, în ultimele două săptămâni. „Nu mai bine mă ardeţi pe rug?”, a întrebat Udrea retoric.

Foto: rtv.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.