Elena Udrea, ELIBERATĂ din arest

Elena Udrea, ELIBERATĂ din arest

Elena Udrea iese de după gratii şi va fi plasată în arest la domiciliu.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis astfel, contestația fostului ministru al Turismului de menținere în arestul preventiv în dosarul „Gala Bute”.  La rândul lor, Rudel Obreja și Tudor Breazu vor fi eliberați și plasați în arest la domiciliu.

Elena Udrea este încarcerată la Penitenciarul de Femei Târgșor, după ce a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Decizia de joi a instanţei este definitivă, astfel că fostul ministru al Turismului va părăsi penitenciarul Târgșor, anunţă televiziunile de ştiri.

 

  1. asa se face justitie cand ai bani , arest la palat , apoi 2-3 ani cu suspendare , iar milioanele furate nu vor fii gasite niciodata .
    in china ar fii fost executata in piata publica !
    ASA CA SPOR LA FURAT !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.