Elevă BĂTUTĂ CU SĂLBĂTICIE la Arad. Atenție! Imagini de o violență extremă

Elevă BĂTUTĂ CU SĂLBĂTICIE la Arad. Atenție! Imagini de o violență extremă

Un act de violență extremă la care a fost supusă o elevă din Arad din partea altor eleve a fost adus în atenția autorităților de Iulian Stana, fost secretar de stat în Ministerul Mediului.

Acesta a transmis Poliției, inclusiv la nivel central, un filmuleț în care se observă cum eleva este trântită la pământ și lovită cu sălbăticie de alte eleve.

„Am primit acum seara (n.r. joi seara) un videoclip distribuit pe Facebook, în care se observă câteva eleve din Arad agresând fizic o colegă, în timp ce incidentul este înregistrat de un martor. În primul rând, dacă aceste informații se dovedesc a fi veridice, și anume că directorul și profesorii au ascuns acest incident, situația este extrem de îngrijorătoare și categoric inacceptabilă. Rolul conducerii unei instituții educaționale este acela de a asigura un mediu sigur și protector pentru toți elevii săi. Tolerarea actelor de violență și lipsa de transparență nu numai că subminează acest principiu fundamental, dar stabilește, de asemenea, un precedent periculos pentru viitor. Este important să subliniem că violența în mediul școlar este o problemă serioasă și delicată, iar astfel de comportamente nu ar trebui tolerate sub nicio circumstanță. De asemenea, este profund îngrijorător faptul că alți elevi au fost martori la acest incident și nu au intervenit. Indiferența în fața violenței constituie o formă de complicitate și poate favoriza perpetuarea acestor comportamente inacceptabile. Este esențial ca autoritățile locale, inclusiv Politia Arad, să investigheze acest incident cu seriozitate și să ia măsurile necesare pentru ca toți cei implicați să fie trași la răspundere. De asemenea, este imperativ ca conducerea Inspectoratului Școlar Județean Arad să ofere clarificări referitoare la modul în care a putut avea loc acest incident într-o școală din Arad și care sunt politicile implementate de inspectorat pentru prevenirea și combaterea violenței în școlile din orașul nostru!”, a scris Iulian Stana.

„În această dimineață, urmare a videoclipului în care o elevă era agresată de colegele sale, am purtat o discuție cu comisarul șef Dan Stoicănescu, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Am primit asigurări că reprezentanții IPJ Arad au început deja procedurile necesare pentru a identifica și a sancționa, conform prevederilor legale, toate persoanele implicate în acest incident regretabil. Este încurajator să observ o reacție atât de promptă din partea conducerii Poliției Arad. Astfel de manifestări violente nu trebuie să fie tolerate în nicio circumstanță!”, a mai declarat Stana.

Iată, mai jos, imaginile. Atenție, vă pot afecta emoțional!

Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, în seara zilei de 16 noiembrie, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Arad face următoarele precizări:

„În urma vizionării imaginilor, s-a stabilit că incidentul ar fi avut loc în vara anului 2022, într-o zonă din apropierea pasajului Grădiște, din municipiu. Din imagini, s-a stabilit identitatea persoanelor implicate în incident: mai multe eleve, de la două unități școlare din Arad, care la data săvârșirii faptei aveau 15, respectiv 16 ani.  În acest sens, polițiștii municipiului Arad s-au sesizat din oficiu, cu privire săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe. În acest moment, mai multe persoane sunt audiate, pentru stabilirea stării de fapt și a participației fiecăreia, în vederea  luării de măsuri legale, urmând ca, funcție de rezultatul verificărilor, cercetările să fie extinse și cu privire la alte fapte. A fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, cercetările urmând a fi continuate sub supravegherea unui procuror.”

  1. Incredibil ce brute. Daca era copilul meu desfiintam scoala aia!! Paruntii acelor bestii ce spun? Asa si-au crescut fetele??

    Raspunde
  2. copii cretini din părinți cretini. ar merita o corecție pe masura faptei dar cine sa le-o aplice??????

    Raspunde
  3. […] elevei bătute cu sălbăticie la Arad, care a ținut zile în șir capul de afiș al presei din întreaga țară, are, desigur, […]

    Raspunde
  4. […] elevei bătute cu sălbăticie la Arad, care a ținut zile în șir capul de afiș al presei din întreaga țară, are, desigur, […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.