Elevă din România INVITATĂ la Casa Albă

Elevă din România INVITATĂ la Casa Albă

O elevă de clasa a XII-a din România a fost invitată la Casa Albă. Fata a câştigat un concurs internațional de eseuri organizat de Gulen Institute Youth Platform, din Huston (SUA).

Elif Memet, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanța a participat la acest concurs alături de peste 1.000 de elevi din 65 de ţări și a ocupat primul loc în Europa şi locul 13 la nivel mondial. Concursul de eseuri a fost organizat în cadrul unui program care îşi propune să îi ajute pe tineri să definească probleme legate de pace şi armonie socială, să le discute şi să găsească soluţii din perspective personale. Eseul elevei din Constanța a fost intitulat „Cum se poate eradica sărăcia globală de către cetăţenii lumii?”, iar tânăra elevă a propus ca soluții microfinanţări în agricultură.

Clasându-se pe locul 13 la nivel mondial şi prima din Europa, Elif a fost invitată la Ceremonia de Premiere ce va avea loc la Washington, în luna aprilie, şi va călători acolo în mod gratuit. Ea îşi va prezenta eseul la ceremonia ce va avea loc la Casa Albă în data de 15 aprilie.

Foto: Facebook

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.