Elevii a cinci școli arădene din municipiu și județ vor primi tablete sau laptopuri

Elevii a cinci școli arădene din municipiu și județ vor primi tablete sau laptopuri

Elevii din medii defavorizate care nu au acces la lecțiile online în perioada când școlile sunt închise urmează să primească tablete sau laptopuri de la Ministerul Educației, cu acces la internet, informează Consiliul Județean Arad într-un comunicat de presă.

Astfel, Guvernul României a aprobat Programul național „Școala de acasă”, în vederea achiziționării de dispozitive electronice cu conexiune la internet, necesare dotării instituțiilor de învățământ preuniversitare de stat în vederea facilitării activităților didactice la distanță pentru elevii din medii defavorizate înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Programul va fi derulat de către Ministerul Educației și Cercetării în anul 2020.

Fondurile, în valoare de 150 000 000 de lei, au fost alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020 pentru Ministerul Educației și Cercetării.

Achiziția bunurilor se realizează la solicitarea Ministerului Educației și Cercetării în baza fundamentării necesarului de către inspectoratele școlare județene, respectiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Criteriile de repartizare a dispozitivelor electronice cu conexiune la internet sunt stabilite prin ordin al ministrului educației și cercetării, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat, centralizate de inspectoratele școlare.

Consiliul Județean Arad are în subordine cinci școli speciale: Liceul Special „Sfânta Maria”, Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” Ineu, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” din Arad și Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Arad.

Foto: Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.