BACALAUREAT 2016/ Elevii arădeni au trecut cu brio de proba orală în limba maternă

BACALAUREAT 2016/ Elevii arădeni au trecut cu brio de proba orală în limba maternă

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), din cadrul examenului de bacalaureat s-a desfășurat în perioada 15-17 iunie.

Proba a fost organizată în 3 de unităţi şcolare liceale și s-a desfăşurat conform prevederilor metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, atât sub aspect organizatoric (evaluarea a fost realizată de doi profesori evaluatori, fiecare evaluator a completat în borderoul individual nivelul de competenţă acordat candidatului), cât şi sub aspect logistic (sălile de evaluare au fost prevăzute cu camere audio – video, centrul de evaluare a beneficiat de personal de pază şi de personal medical, candidaţii au avut în sală apă, sălile de evaluare au fost izolate de celelalte clase).

În urma evaluării, candidaţii au avut posibilitatea să obţină nivelul de: utilizator mediu, utilizator avansat sau utilizator experimentat.

La probă au fost înscrişi 122 de candidaţi, dintre care toți au fost prezenți și au susţinut proba, obţinând următoarele rezultate:

6 candidaţi – nivel avansat

116  candidaţi – nivel experimentat

Nu au fost candidaţi eliminaţi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.