Elevii arădeni învăță despre sănătatea orală de la studenții UVVG Arad

Elevii arădeni învăță despre sănătatea orală de la studenții UVVG Arad

Patru școli din județul Arad au fost cuprinse într-un proiect ce vizează prevenția  oro-dentară.

Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) din Arad desfășoară proiectul „Atelier Copii Happy-Dent – Acțiuni de prevenție, Editia 2”, ca parte a programelor de prevenție oro-dentară, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean Arad.

Proiectul se desfășoară în patru scoli din județ: Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Curtici,  Liceul Tehnologic Vinga, Școala Gimnazială Fiscut și Școala Gimnaziala Șagu. În cadrul proiectului, studenții și cadrele facultății vor aborda teme de interes pentru copii, legate de normele de igienă bucală, dar și de însușire a unor obiceiuri de igienă orală și alimentară, cu conștientizarea micului pacient asupra importanței stării de sănătate orală.

Prima vizită a studenților și cadrelor Facultății de Stomatologie a fost la Liceul Tehnologic „Ion Creangă” din Curtici, unde cei mici și-au primit oaspeții cu mult entuziasm. Au fost abordate câteva teme de interes: noțiuni despre dinții temporari si permanenți, rolul dinților, importanța igienei, regulile de igiena orală, vizita la medicul stomatolog, rolul alimentației în sănătatea dentară. Prin activități interactive, exemplificări pe mulaje, jocuri și filmulețe animate, micii pacienți au deprins toate noțiunile, care pot fi  aplicate în viața de zi cu zi, și astfel se pot evita problemele dentare.

Studiile arată că una dintre cele mai frecvente afecțiuni orale la nivel global (60-90%) este caria dentară, iar studenții Facultății de Stomatologie de la  Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad  sunt determinați să îi ajute pe cei mici să-și însușească cât mai multe informații din sfera igienei orale, pentru a preveni apariția cariilor dentare.

Zâmbetul este cel mai ușor mod de a te exprima, deoarece este înțeles în orice limbă, iar pentru aceasta este necesar aportul pacientului dar si a medicului stomatolog.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.