Elevii cu tatuaje și piercinguri „la vedere” NU VOR mai FI PRIMIȚI la școală

Elevii cu tatuaje și piercinguri „la vedere” NU VOR mai FI PRIMIȚI la școală

Tatuajele, piercingurile, bijuteriile extravagante sau hainele cu caracter provocator sunt incompatibile cu școala. Este concluzia la care a ajuns senatorul liberal Christian Gigi Chiru, care propune ca elevii din sistemul de învăţământ preuniversitar să aibă interdicţie de a veni la şcoală cu elemente care exced limitele decenței.

Senatorul a trimis o adresă ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, prin care solicită amendarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP), cu un paragraf referitor la expunerea ostentativă a tatuajelor, piercingurilor şi bijuteriilor cu simbolistică sexuală, antisemită, rasistă sau xenofobă şi a vestimentaţiei care excede limitele decenţei şi ale respectului faţă de şcoală.

„Apreciind interesul şi implicarea în promovarea unui cadru favorabil educaţiei şi formării de calitate a tinerilor din şcoala românească, senatorul Christian Gigi Chiru i-a solicitat ministrului să ia în considerare propunerea sa şi să dispună prin Ordin al ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice completarea OMEN nr. 5.115/ 15.12.2014, privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, după cum urmează:

Articol unic: La Art. 139 se introduce o nouă literă, litera r), cu următorul cuprins: „Art. 139. – Este interzis elevilor şi tinerilor din sistemul de învăţământ preuniversitar: r) să lezeze imaginea publică a unităţii de învăţământ prin exhibarea, în incinta şi în imediata apropiere a acesteia, a tatuajelor, desenelor, a piercingurilor decorative, a vestimentaţiei sau a bijuteriilor cu caracter provocator, cu simbolistică sexuală, antisemită, rasistă sau xenofobă şi care exced limitele decenţei, ale politeţii şi respectului faţă de colegi, faţă de personalul unităţii de învăţământ şi faţă de alţi cetăţeni care vin în contact cu instituţia de învăţământ”, se arată într-un comunicat de presă al senatorului.

„Realitatea din şcolile româneşti obligă la luarea unor măsuri de această natură, în sensul protejării drepturilor beneficiarilor direcţi, dar şi al moralităţii, decenţei şi respectului faţă de propria persoană, de persoana celorlalţi şi, implicit, faţă de şcoală în general”, își argumentează senatorul propunerea.

Parlamentarul mai precizează că „elevii mai mari, ca şi profesorii sau membrii familiilor pot reprezenta modele pentru tinerii aflaţi încă în procesul de educaţie şi formare”.

Foto: examiner.com

  1. deci cu belciug in preput pot sa merg la scoala?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.