O NOUĂ MATERIE importantă pentru elevii din România! Despre ce este vorba

O NOUĂ MATERIE importantă pentru elevii din România! Despre ce este vorba

Elevii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial s-ar putea să aibă o nouă disciplină opțională, dar importantă pentru sănătatea lor. 

Este vorba de „nutriție și educație nutrițională”, o disciplină care momentan se află în stadiul de Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii 1/2011 a Educației Naționale, inițiată de un număr de 103 parlamentari din toate partidele.

Obezitatea a devenit o problemă serioasă în rândul copiilor, foarte mulți dintre elevi fiind supraponderali. Inițiatorii proiectului spun că peste 25% dintre adulții obezi au fost supraponderali în copilărie. De asemenea, această afecțiune apărută în rândul copiilor poate duce la obezitate severă în viitor, la vârsta adultă.

Cu ajutorul acestei discipline se dorește promovarea unui stil de viață sănătos, atât din punct de vedere al alimentației, cât și al sportului, a mișcării în aer liber, cu scopul de a preveni obezitatea infantilă și de a-i ajuta pe cei care sunt supraponderali să ajungă la o greutate sănătoasă.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.