Elevii Liceului Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad au vizitat expoziţia ,,Eu aleg România – 100 de momente esenţiale din istoria românilor” (FOTO)

Elevii Liceului Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad au vizitat expoziţia ,,Eu aleg România – 100 de momente esenţiale din istoria românilor” (FOTO)

 Se împlinesc 100 de ani de la făurirea României Mari, la 1 decembrie 2018.

Pentru a evidenţia momentul Radio România Arad FM a deschis expoziţia ,,Eu aleg România – 100 de momente esenţiale din istoria românilor” la Arad pe platoul din faţa Primăriei municipiului. Expoziţia prezintă vizitatorilor 10 panouri ilustrate cu 100 de momente istorice ale poporului român, prin fotografii, texte, dar şi un QR Code cu trimitere către aplicaţia online a proiectului www.eualegromania.ro.

La activitatea educativă extraşcolară de astăzi au participat elevi din clasele a IX-a A, a IX-a C şi a X-a A. Aceştia au fost coordonaţi de prof. Oana Olariu şi prof. Cosmin Julan. Elevii au aflat informaţii pe care nu le găsesc în manualele şcolare, pe care nu le-au cunoscut şi care, le-au stârnit curiozitatea de a afla mai multe despre istoria ţării în care trăiesc şi dorinţa de a povesti şi altor colegi sau familiei ceea ce au descoperit.

Elevii au observat pe panouri, 100 de momente esenţiale din istoria românilor, precum: ,,Mitul lui Dracula şi semnificaţia lui”, ,,Învăţăturile lui Neagoe Basarab – primul monument al literaturii române”, ,,Bătălia de la Podul Înalt”, ,,Marea victorie obţinută de Ştefan cel Mare contra oastei otomane şi semnificaţia sa europeană” sau ,,Rovine, strălucita victorie antiotomană a lui Mircea cel Bătrân” sunt câteva dintre imaginile surprinse de campania ,,Eu aleg România”.

Cadrele didactice consideră că această expoziţie în aer liber este un bun prilej pentru elevii Liceului Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” din Arad de a cunoaşte şi în alt mod, istoria României, de a le stârni interesul şi de a conştientiza, în an Centenar, rolul deosebit pe care Aradul – capitala politică a Marii Uniri, l-a avut în anul 1918.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.