Elevii ucraineni refugiați la Arad pot fi înscriși la școală

Elevii ucraineni refugiați la Arad pot fi înscriși la școală

Elevii ucraineni pot fi înscriși ca audienți la cursurile unităților de învățământ, la cererea părinților sau a reprezentanților legali, anunță Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Arad, care va face toate demersurile posibile pentru crearea și asigurarea resursei umane cât mai adecvate solicitărilor.

În acest sens la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Arad s-a constituit o comisie pentru coordonarea activității de repartizare a preșcolarilor/elevilor ucraineni la unitățile de învățământ, în vederea cuprinderii acestora în sistemul de învățământ preuniversitar românesc din județul Arad. Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională va asigura asistență psihopedagogică și consiliere, precizează reprezentanții ISJ Arad.

De asemenea, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Arad http://www.isjarad.ro/ a fost creată o secțiune specială pentru înscrierea preșcolarilor/elevilor ucraineni, unde va fi postată o cerere de înscriere la unitatea de învățământ.

Cererea tip de înscriere se poate depune fizic la secretariatul ISJ Arad (str. Corneliu Coposu, nr. 26 Arad) sau scanat pe adresa de e-mail inscriere.isjarad@gmail.com. Pentru informații, doritorii pot suna la numerele de telefon: 0800816257 (Telefonul verde gratuit al ISJ Arad) și 0040787425526.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.