„Eminescu – carte de (re)citire”: La Hălmăgel s-au celebrat 165 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti (GALERIE FOTO)

„Eminescu – carte de (re)citire”: La Hălmăgel s-au celebrat 165 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti (GALERIE FOTO)

La Şcoala Gimnazială Hălmăgel părinţii, elevii şi cadrele didactice au celebrat 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, printr-o activitate intitulată sugestiv: „Luceafărul poeziei româneşti”.

Evenimentul a făcut parte din proiectul educaţional „Oameni, evenimente şi datini din trecutul românesc” şi a reprezentat una dintre activităţile extracurriculare ale şcolii, având motto-ul „Trecutul e în mine şi eu întrecut/ precum trăieşte cerul în marea de-l respiră” (Mihai Eminescu)

Pe parcursul activităţii, elevii şcolii au fost antrenaţi în desfăşurarea concursului de lectură: „Eminescu – carte de (re)citit” şi în realizarea unei lucrări colective „Eminescu pagini de pictură”.

„Cunoaşterea şi preţuirea trecutului istoric şi a valorilor culturale ale poporului nostru constituie astăzi un act de patriotism”, a declarat Ana-Maria Ilisia, directorul şcolii.

„Pe de altă parte, într-o lume în care copiii noştri sunt asaltaţi la tot pasul de exemple negative, de manifestări antisociale şi antinaţionale, colorate cu mirajul străinătăţii, considerăm că şcoala are datoria de a menţine trează conştiinţa naţională a generaţiilor viitoare”, a adăugat prof. Roman Nicoleta.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.