Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Națională 2019! Doi elevi din Arad au obținut media 10!

Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Națională 2019! Doi elevi din Arad au obținut media 10!

Elevii absolvenți de gimnaziu trec prin primele mari emoții. Așteaptă rezultatele de la Evaluarea Națională 2019!

Acestea au fost publicate pe edu.ro  în urmă cu puțin timp. Cei care sunt nemulțumiți de notele obținute, pot depune contestații tot astăzi, între orele 14:00 și 20:00.

De remarcat că doi elevi din județul Arad au reușit să obțină media 10! Este vorba despre un elev de la Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” din Arad și de o elevă de la Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” din Chișineu Criș.

Procentul de promovabilitate, înaintea etapei de contestații, la nivelul județului Arad, este de 68,13%.

După soluționarea contestațiilor, urmează etapa de admitere în liceu pe baza opțiunilor exprimate de elevi și a mediilor de admitere care se compun din media obținută la evaluare națională (80%) și media obținută în cei patru ani de gimnaziu (20%). Pentru anul școlar 2019-2020, în județul Arad există 1148 de locuri în învățământul liceal  (91 clase),

De asemenea, trebuie menționat faptul că învățământul profesional este într-un trend ascendent în ultimii ani, tot mai mulți elevi optând pentru acest tip de formare profesională inițială care se organizează pentru calificări stabilite de MEN, în conformitate cu Registrul Național al Calificărilor și în funcție de nevoile pieței muncii. La nivelul județului Arad, pentru anul școlar 2019-2020, Inspectoratul Școlar Județean Arad a aprobat un număr de 41 de clase de învățământ profesional cu durata studiilor de 3 ani, din care 4 clase sunt de învățământ profesional în sistem dual.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.