„Emoţii şi contraste”, de asta au parte arădenii care trec pragul Sălii Clio, zilele acestea

„Emoţii şi contraste”, de asta au parte arădenii care trec pragul Sălii Clio, zilele acestea

Peisaje cu locuri emblematice pentru ceea ce înseamnă zona Banatului Montan. Asta pot vedea cei care trec pragul sălii Clio în aceste zile.

Pornind la pas prin zona Banatului Montan şi nu numai, Asociaţia FotoClubPro Arad şi Asociaţia Foto Club Banatul Montan a alcătuit o expoziție care cuprinde 50 de lucrări, în totalitate peisaje. Expoziția intitulată „Emoții și contraste”, aparține artistului fotograf Flavian Săvescu și este deschisă publicului în perioada 01 – 11 septembrie a.c. la sala Clio.

Cu ocazia deschiderii expoziției, au luat cuvântul Nelu Scripciuc EAAFR, AFIAP, preşedinte al Asociaţiei FotoClub Pro Arad, Nicolae Dumitru Vlădulescu, directorul Teatrului de Vest Reşiţa, precum şi Andrei Ando, Director General West TV.

„Ce aş vrea să vorbesc astăzi nu este despre fotografia lui Săvescu în sine, ci despre actul clişeului de imagine din viaţa noastră. De când ne naştem prin faţă ni se perindă miliarde de imagini. Dacă faceţi această asociere între imaginea pe care o vedem zilnic în fiecare milisecundă şi cu imaginile de pe perete vom constata cât de săraci suntem, cât de mult am vrea să cuprindem şi să vă arătăm, din punctul nostru de vedere, al fotografului, ce înseamnă o imagine, ce înseamnă un clişeu.
Ce a făcut Săvescu aici, a adunat un pumn de imagini, un pumn de lucruri care l-au marcat şi pe care punându-le pe perete ne-a spus că aşa trăim noi!”, a precizat Nicolae Dumitru Vlădulescu directorul Teatrului de Vest Reşiţa.

Acesta a mai arătat faptul că fotografia nu se mai ocupă de imagine, ci ea este un concept, un concept în care mesajul este esențial, acesta fiind universal.

La rândul său, Andrei Ando a precizat că l-a cunoscut pe autor „în celălalt capăt al lumii”, în China. „Cred că în acesta se îngemănează vocaţia şi aspiraţia. Cred că a ajuns la un nivel admirabil. Până la urmă nu face altceva decât să se constituie într-o reclamă foarte bună a ceea ce are România de oferit, o ţară la care foarte des ne raportăm critic, o ţară la care foarte des ne raportăm negativ, dar este o ţară în care trăim în mijlocul unor frumuseţi pe care de multe ori, apăsaţi de probleme cotidiene, refuzăm sau omitem să le observăm. Aici este vorba de o avalanşă a frumosului, a spectaculosului, alături de care trebuie să ne deprindem să trăim cu mai multă poftă de viaţă”, a spus Andrei Ando.

Autorul expoziției, Flavian Săvescu spune că se consideră înainte de toate un fotograf de peisaj și se simte onorat să expună la Arad.

Evenimentul este patronat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.