Era MUNCITOARE într-o fabrică, iar acum ARE O AVERE DE MILIARDE. Află POVESTEA SUCCESULUI ei!

Era MUNCITOARE într-o fabrică, iar acum ARE O AVERE DE MILIARDE. Află POVESTEA SUCCESULUI ei!

Este una dintre puţinele femei care şi-au construit averea aproape de la zero, după ce viața a pus-o la multe încercări. Născută într-un sat sărac, a rămas orfană de mamă pe când avea doar cinci ani, iar tatăl său, un meșteșugar priceput, și-a pierdut, mai târziu, un deget şi aproape complet vederea într-un accident de muncă.

Acasă, îşi ajuta familia la treburile gospodăreşti, în timp ce la şcoală excela, după cum povestesc foștii săi profesori. Zhou Qunfei, cea mai bogată femeie din China, cu o avere estimată la miliarde de dolari şi clienţi de renume precum Apple şi Samsung, era cu ani în urmă o simplă muncitoare într-o fabrică. Născută într-un sat sărac din centrul Chinei, într-o comunitate de fermieri aflată la două ore de Changsha, capitala provinciei, la 16 ani, Zhou a renunţat la şcoală şi s-a mutat în provincia Guangdong cu familia unchiului său.

Visa să devină designer de modă, însă, a ajuns în cele din urmă să lucreze într-o fabrică din oraşul Shenzhen, unde făcea lentile de ceas pentru aproximativ un dolar pe zi.

După trei luni a decis să demisioneze. În cererea de demisie se plângea de programul obositor şi de activitatea anostă, explicând că vrea să înveţe mai mult.

Cuvintele sale l-au impresionat atât de tare pe directorul fabricii, care i-a spus că va fi introdus în curând un nou proces şi i-a oferit o promovare, prima dintre cele pe care avea să le obţină în următorii trei ani.

În 1993, la 22 de ani, Zhou, însă, a decis să continue pe cont propriu. Cu economii de 3.000 de dolari, împreună cu câteva rude, a deschis un atelier de lentile de ceas, unde a învăţat tehnici dificile de producţie.

În fabrica sa ultramodernă, Zhou este capabilă să facă oricând munca tehnicienilor. Uneori chiar lucrează ca maşinist pentru a se asigura că totul funcţionează corect.

Și-a valorificat experiența acumulată ca angajată în fabrică într-o industrie de miliarde de dolari. Compania sa, Lens Technology este în prezent unul dintre principalii furnizori de componente pentru laptopuri, tablete şi smartphone-uri, inclusiv pentru iPhone şi Galaxy.

Participaţia deţinută de Zhou la Lens Technology, care a devenit publică anul acesta, se ridică la 7,2 miliarde de dolari.

Însă industria telefoanelor mobile este cea care a făcut-o pe Zhou miliardară. În 2003, când încă producea lentile de ceas, a primit un telefon neaşteptat de la reprezentanţii Motorola, care i-au cerut să-i ajute să dezvolte un ecran de sticlă pentru noul lor dispozitiv Razr V3.

A acceptat, iar cererile au început să curgă apoi din partea altor producători de telefoane mobile precum HTC, Nokia şi Samsung. În 2007, Apple a intrat pe piaţa cu iPhone şi a ales Lens ca furnizor, propulsând compania lui Zhou pe o poziţie dominantă în China.

În prezent, Lens Technology valorează aproximativ 8 miliarde de dolari.

FOTO: nytimes.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.