Erika Stark: „Dorim să atragem atenția tuturor asupra IMPORTANȚEI ASISTENȚILOR SOCIALI care își aduc zi de zi contribuția la dezvoltarea comunității” (GALERIE FOTO)

Erika Stark: „Dorim să atragem atenția tuturor asupra IMPORTANȚEI ASISTENȚILOR SOCIALI care își aduc zi de zi contribuția la dezvoltarea comunității” (GALERIE FOTO)

Ziua Mondială a Asistenței Sociale, un eveniment promovat de către Națiunile Unite și de către Federația Internațională a Asistenților Sociali, a fost marcată astăzi de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad prin organizarea unui eveniment dedicat special acestei zile la sediul Consiliului Județean Arad, în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”.

Evenimentul a fost deschis prin alocuțiuni ale oficialităților locale, vicepreședintele CJA, Claudia Boghicevici, Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad, prof.univ.dr. Codruţa Stoica-prorector UAV Arad și prof.univ.dr. Cristian Bențe-prorector UVVG Arad.

Ziua a debutat cu Ora de asistență socială, o lecție deschisă susținută de cadre universitare și studenți de la cele două universități arădene, Universitatea „Aurel Vlaicu” și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, specialiști din domeniul asistenței sociale din mai multe instituții publice, elevi și voluntari. În holul Consiliului Județean a fost organizat un mic atelier de pictură și modelaj pentru copiii și tinerii ocrotiți în sistem , dar și o expoziție foto cu instantanee expresiv surprinse, din viața beneficiarilor DGASPC Arad.

Momentul culminant l-a reprezentat flashmob-ul de pe platoul din fața Consiliului Județean Arad, ocazie cu care a fost realizat un soare format din oameni – beneficiari, studenți, elevi și asistenți sociali. Mesajul transmis s-a dorit a fi un apel la solidaritate, responsabilitate și implicare socială, soarele semnificând importanța asistenței sociale în viața beneficiarilor și a comunității.

Cunoscuta interpretă Claudia Iuga a susținut un scurt moment artistic încântând numeroasa audiență.

„Prin evenimentul de astăzi dorim să atragem atenția tuturor asupra importanței asistenților sociali care își aduc zi de zi contribuția la dezvoltarea comunității și la susținerea grupurilor vulnerabile social. Ziua asistenței sociale este în fiecare zi, fiind necesar să atragem atenția asupra nevoii de investiție în serviciile sociale și implicării adecvate a asistenților sociali în dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale”,  a declarat, potrivit unui comunicat, Erika Stark, director general DGASPC Arad.

  1. Povești! Conțopiștii DGASPC fac tot ce pot pentru a-și însuși ei banii cuveniți asistenților sociali. Hoție instituționalizată!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.