Milioane de persoane mânăncă la restaurante și nici măcar nu se gândesc că acest obiect banal este printre cele mai murdare din tot localul.
Știm cu toții că trebuie să ne spălăm pe mâini înainte de a mânca, însă ceea ce mulți nu știu, este că același lucru ar trebui făcut și după ce ne alegem preparatele din meniu.
Acesta conține peste 180 000 de bacterii, fiind atins de numeroase persoane în fiecare zi, iar dacă este realizat din hârtie nu poate fi curățat. Din acest motiv este recomandat ca meniurile să fie înfoliate sau plastifiate, deoarece astfel se pot șterge cu dezinfectant. Cu toate acestea, rareori angajații fac acest lucru.
Alte obiecte pline de bacterii pe care le găsim în restaurante sunt oliviera, din același motiv și, surprinzător, gheața care este adăugată la băuturi.
În urma unui studiu realizat în SUA, s-a descoperit că gheața conținea mai multe bacterii decât apa din WC, iar asta se întâmplă deoarece recipientele în care este păstrată nu sunt curățate corespunzător.
Sursa: The Daily Meal
Lasă un comentariu