Este oficial! ARMAMENT GREU va fi TRIMIS în România

Este oficial! ARMAMENT GREU va fi TRIMIS în România

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter a anunțat că Statele Unite înarmează Europa de Est și trimit armament greu în România. Şeful Pentagonului a confirmat, totodată, informația apărută inițial în The New York Times, potrivit căreia Statele Unite vor creşte de patru ori bugetul pentru cheltuielile militare în Europa până la nivelul de 3,4 miliarde de dolari, în 2017, pentru a descuraja agresiunea Rusiei.

„În bugetul, planurile, capabilităţile şi acţiunile noastre trebuie să le arătăm potenţialilor adversari că, dacă vor începe un război, noi vom avea capacitatea de a-l câştiga. Pentru că o forţă care poate descuraja un conflict trebuie să arate că poate domina un conflict”, a mai declarat Carter.

The New York Times informa, marți, că președintele Barack Obama intenționează să crească substanțial cheltuielile NATO pentru armament greu, vehicule blindate și echipamente în țările din Europa Centrală și de Est. Oficialii administrației americanii au spus că aceasta este o mișcare care are ca scop descurajarea Rusiei în acțiunile de agresiune în regiune.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.