Este OFICIAL: Începe TESTAREA românilor pentru a afla procentul IMUNIZĂRII populației la infectarea cu noul CORONAVIRUS

Este OFICIAL: Începe TESTAREA românilor pentru a afla procentul IMUNIZĂRII  populației la infectarea cu noul CORONAVIRUS

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că după 1 iunie va începe testarea națională pentru a se vedea care este procentul persoanelor din România care s-au imunizat şi prezintă anticorpi pentru noul coronavirus.

„La nivelul fiecărui judeţ, la nivelul fiecărei grupe de vârstă se iau eşantioane şi se testează. Este un studiu de seroprevalenţă. Se fac teste imunologice şi vom vedea din fiecare grupă de vârstă cam care este procentajul în care persoanele din România s-au imunizat şi prezintă anticorpi. În momentul în care avem această evaluare, putem spune cam ce procent din populaţia României s-a imunizat şi putem previziona şi o evoluţie ulterioară a acestei pandemii, dacă vom avea spre toamnă o curbă sau vom avea o creştere uşoară, lentă şi o trecere de tip epidemic ca o gripă sezonieră”, a declarat Nelu Tătaru la un post TV.

„Facem un studiu care se face la trei luni, la şase luni, la nouă luni, în care facem evaluarea populaţiei României, evaluarea unei ţări la trecerea printr-o pandemie”, a declarat ministrul.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.