LOVITURA dată de Guvern tuturor ȘOFERILOR din România. INTRĂ în vigoare de la 1 mai!

LOVITURA dată de Guvern tuturor ȘOFERILOR din România. INTRĂ în vigoare de la 1 mai!

Guvernanții dau o nouă lovitură șoferilor români.

Începând din luna mai, când odată cu creșterea salariului minim pe economie, va crește și cuantumul amenzilor de circulație, șoferii vor scoate mai mulți bani din buzunare în cazul în care nu respectă legislația rutieră.

Cuantumul amenzilor de circulaţie este direct legat de salariul minim, mai exact un punct de amendă reprezintă 10% din salariul minim pe economie.

Astfel, începând din mai 2016, cuantumul amenzilor rutiere va fi cuprins între 250 și 2.500 de lei, în cazul persoanelor fizice, în vreme ce în cazul persoanelor juridice, amenda maximă va ajunge și până la 12.500 de lei.

Conform Codului rutier, sancțiunile sunt stabilite pe clase, în functie de gravitatea faptelor și de pericolul social pe care acestea îl prezintă.

Amenzile din clasele I-IV de sancțiuni sunt aplicabile persoanelor fizice, iar cele din clasa a V-a de sancțiuni sunt aplicabile strict persoanelor juridice.

Mai exact, clasele de sancțiuni se prezintă astfel:

  • clasa I: 2 sau 3 puncte-amendă;
  • clasa a II-a: 4 sau 5 puncte-amendă;
  • clasa a III-a: de la 6 la 8 puncte-amendă;
  • clasa a IV-a: de la 9 la 20 de puncte-amendă;
  • clasa a V-a: de la 21 la 100 de puncte-amendă.

Amenzile care se aplică de la 1 mai vor fi urmatoarele:

  • clasa I: 250 sau 375 lei;
  • clasa a II-a: 500 sau 625 de lei;
  • clasa a III-a: de la 750 la 1000 de lei;
  • clasa a IV-a: de la 1125 la 2.500 de lei;
  • clasa a V-a: de la 2.625 la 12.500 de lei.

Printre faptele care se sancționează cu amenzi din clasa I se numără manevrele de schimbare a direcției de mers făcute fără respectarea obligației de semnalizare și nerespectarea semnificației culorii galbene a semaforului.

Aceeasi sancțiune – plus două puncte de penalizare – se aplică pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, nepurtarea centurii de siguranță și depășirea vitezei maxime admise cu 10-20 km/h.

  1. Ne-am obisnuit cu statu roman „numai bani vor „sa aibe de unde lua eiiii

    Raspunde
  2. Suntem corecți , și conducem relaxați , o sa dați faliment și puteți mari cât vrei voi , ca falimentul bate la ușă . Va pup

    Raspunde
  3. Va dau la muie cu amenzile voastre am 28000 de ron la financiar si no sa vedeti banii astia niciodata fraeri obositi construiti autobenzi nu amezi la muie nazistule care conduci tara asta de fraeri !!!!

    Raspunde
  4. Ok se mareste spaga la tablagiii si e bn pt tablagi nu pt sioferi si totusi ca sa gandi guv si la tablagi din mai are activitate si dna

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.