Este OFICIAL! Peste 2,3 MILIOANE de români vor primi, GRATUIT, MĂȘTI de protecție

Este OFICIAL! Peste 2,3 MILIOANE de români vor primi, GRATUIT, MĂȘTI de protecție

Nelu Tătaru a anunțat că mai mult de 2,3 milioane de persoane vor beneficia gratuit de măști de protecție.

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind acordarea de măşti de protecţie pentru categoriile defavorizate.

Astfel, se va acorda un număr de 50 de măşti de protecţie pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni.

În urma modificării în Parlament a hotărârii de Guvern privind starea de alertă, am adoptat astăzi în şedinţa de Guvern o ordonanţă de urgenţă privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică, autorităţilor locale necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale. În acest sens, s-au aprobat măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate, a declarat Nelu Tătaru.

Este vorba despre:

– persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat;

– persoane din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzute de OUG 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate;

– persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de at 42 şi art. 58 din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.