Este OFICIAL! Regele Mihai NU VINE în țară pentru funeraliile Reginei Ana

Este OFICIAL! Regele Mihai NU VINE în țară pentru funeraliile Reginei Ana

O aeronavă Tarom va aduce, marţi, în ţară, sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana, urmând ca pe parcusul a patru zile să aibă loc ceremonii de pomenire la Castelul Peleş, la Palatul Regal şi la Curtea de Argeş, unde Regina va fi înmormântată.

Medicii curanți ai Regelui Mihai i-au recomandat să nu se deplaseze în țară pentru a participa la funeraliile Reginei Ana, Majestatea Sa rămânând în Elveția.

Un colegiu alcătuit din cinci medici curanți ai Regelui Mihai I, de diverse specialități, au făcut recomandări împotriva participării Majestății Sale la funeraliile Majestății Sale Defuncte Regina Ana. Anterior, Casa Regală anunțase, prin intermediul custodelui Coroanei, Principesa Margareta, că medicii vor decide dacă starea de sănătate a Majestății Sale îi va permite să vină în țară sau nu.

Regele a fost diagnosticat cu multiple metastaze ale unei forme avansate de cancer și, de atunci se află în Elveția, la tratament.

Regele Mihai I va rămâne pe perioada Funeraliilor Regale în reședința din Elveția, alături de prieteni și apropiați, de angajați ai Casei Majestății Sale și de două maici ortodoxe detașate la reședință. Această decizie a fost luată cu mare părere de rău, a anunțat Casa Regală.

Regina Ana a plecat dintre noi la data de 1 august, la vârsta de 92 de ani.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.