Este oficial! Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad are aparat de testare Covid-19

Este oficial! Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad are aparat de testare Covid-19

Primul aparat de testare Covid-19 a ajuns în această dimineață la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, ca urmare a discuției dintre președintele Consiliului Județean Arad și premierul României.

Aparatul este livrat de compania Unifarm, Aradul fiind acum al șaptelea județ din România unde este instalat un astfel de aparat de testare.

În urma discuției pe care am avut-o ieri cu premierul României, astăzi a ajuns la Arad aparatul de testare Covid-19, cu echipamente și cu testere pentru trei luni de zile! Acestea sunt descărcate chiar în aceste minute! Testerul va fi instalat în clădirea fostului Spital Municipal. Aparatul este cofinanțat de Consiliul Județean Arad. În această săptămână sosește și al doilea tester, donat de Fundația Vodafone”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Totodată, în contextul actual, ca urmare a solicitării venite de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pentru angajarea a noi cadre medicale, Consiliul Județean a aprobat suplimentarea organigramei cu 7 noi posturi de medici specialiști, care vor lucra în prima linie pentru tratarea pacienților infectați cu virusul COVID-19.

Astfel, Secția ATI 1 va avea trei noi posturi de medic specialist, Secția ATI 2 – un medic, „Boli Infecțioase Adulți” – tot un medic, în timp ce la Unitatea Primire Urgențe/SMURD vor fi două posturi de medic specialist. Cele șapte posturi vor fi ocupate pe o perioadă determinată.

  1. Chiar vreți și contaminarea Municipalului cu COVID-19? Mai gândiți-vă oameni buni! În rest,achiziționarea aparatului mi-se pare o reușită.Mai bine mai târziu decât niciodată.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.